Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

N-a fost deloc Bon! Craiova câștigă la Mioveni, dar tremură serios pentru cele trei puncte

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 12/12/2022 la 22:29 GMT+2

Universitatea Craiova s-a impus la limită, scor 1-0, în deplasarea de la Mioveni, într-o partidă contând pentru etapa a 20-a din SuperLiga. Acesta a fost cel dintâi succes al oltenilor după plecarea lui Mirel Rădoi.

Mioveni - Universitatea Craiova

Credit imagine: facebook

Articol scris de Maria Olteanu
Rămasă fără antrenor principal după demisia lui Mirel Rădoi, Universitatea Craiova s-a deplasat la Mioveni cu Dragoș Bon pe bancă și cu gândul de a obține toate cele trei puncte puse în joc pentru a reveni în zona locurilor fruntașe.
Tehnicianul care asigură interimatul pe banca oltenilor a început din primul minut cu Ivan și Markovic, exilați de fostul antrenor, dar și cu Hanca pe bancă, jucător despre care s-a scris că vrea să rupă înțelegerea cu echipa din Bănie.
Prima ocazie a jocului din Argeș le-a aparținut vizitatorilor, prin Alex Crețu, în minutul 7 al duelului. Acesta a încercat să deschidă tabela cu un șut la colțul lung, însă balonul, deviat de un adversar, a trecut pe lângă poartă.
Mioveni a ripostat la poarta cealaltă prin Oancea, dar șutul de la 25 de metri nu a amenințat buturile lui Lazar.
Echipa lui Bon a fost însă formația periculoasă a primei secvențe de joc, Andrei Ivan luându-l la țintă pe Croitoru după ce scurseseră 33 de minute de joc. Crețu a încercat și el să miște tabela, dar rămas singur cu portarul a trimis pe lângă.
Mitrea i-a dat și el emoții lui Croitoru cu un șut din lovitură liberă, iar în cele din urmă insistențele oltenilor au fost recompensate cu golul lui Alex Cîmpanu, venit înainte de pauză.
Mijlocașul oltenilor a prins un șut direct la vinclu, din marginea careului mare, deschizând tabela la Mioveni cu 4 minute înainte de pauză, stabilind totodată și scorul cu care s-a intrat la cabine, avantaj minim, de un gol, pentru olteni.
CITEȘTE ȘI:

Craiova s-a jucat cu focul în meciul cu ultima clasată

Întoarsă de la vestiare, Craiova a făcut un pas înapoi și i-a permis Mioveniului să încerce să fie ofensivă. Argeșenii au acceptat invitația oltenilor și au ieșit la atac, dându-i emoții în numeroase rânduri lui Lazar.
Panait și-a încercat șutul de la distanță, dar goalkeeper-ul oltenilor a reușit să rețină în doi timpi.
Mioveni a fost aproape de 1-1, după ce Krasniqi a câștigat duelul cu Screciu și a trimis cu capul spre poarta lui Lazar, însă mingea a lovit doar bara.
S-a terminat 1-0 pentru Craiova, la capătul unei reprize secunde în care oltenii nu au contat în joc și au tremurat serios pentru a-și securiza cele trei puncte.
În urma acestui rezultat, Craiova acumulează 35 de puncte și urcă pe locul al patrulea, la egalitate cu FCSB, care este pe trei, dar care are însă și un joc în minus. CS Mioveni rămâne ultima în clasament, cu doar 8 puncte.
Runda viitoare, Mioveni va avea derby local cu FC Argeș, în ultimul meci din 2022, duminică, de la ora 12:00, în timp ce Craiova va primi pe teren propriu vizita celor de la Chindia sâmbătă, de la ora 20:30.

CS Mioveni - Universitatea Craiova 0-1 | Echipele de start

  • CS Mioveni: Croitoru - Balaur, Ene, Garutti - Oancea, Rădescu, Panait, Toma, Trif - Carnat, Antal. Rezerve: Sima, Scarlatache, Lixandru, Pop, Coșereanu, Burnea, Kabanaga, Krasniqi, Gutea. Antrenor: Marius Stoica
  • Universitatea Craiova: Lazar - Căpățînă, Screciu, Mitrea, Vătăjelu - Crețu, Mateiu - Cîmpanu, Rivaldinho, Ivan - Markovic. Rezerve: Popescu, Găman, Raul Silva, Benga, Sala, Hanca, Danciu, Florescu, Melniciuc. Antrenor: Dragoș Bon
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo