Nicolae Dică a fost alesul conducerii celor de la FCSB pentru banca tehnică, după ce Toni Petrea a demisionat în urma startului dezastruos de sezon. Deși a nu a plecat în cele mai bune condiții de la FCSB în primul mandat, Dică a decis să dea curs ofertei de a reveni.
Convins că poate avea mai mult succes de această dată, Dică se înhamă la o muncă dificilă. Pe lângă faptul că nu a mai antrenat ca principal de 3 ani, Dică va avea dificultăți în a gestiona situația de la club, fiind cunoscut modul neprofesionist în care acesta este condus.
Oficialii celor de la FCSB i-au promis antrenorului libertate totală timp de 15 meciuri, dar e greu de crezut că acest lucru se va întâmpla. Opinia generală între oamenii din fotbalul românesc este că a fi antrenor la FCSB este egal cu un compromis, deoarece toți tehnicienii trebuie să respecte indicațiile venite din lojă, deși filosofia lor este cu totul alta.
Romanian Liga I
Derby-ul Craiovei, decis de 3 penalty-uri! Meciul a fost întrerupt de două ori din cauza fanilor
ACUM 7 ORE
Citește și:

Nicolae Dică, avertizat de Ionuț Rada, după ce acceptat oferta de la FCSB

Ionuț Rada, fost coechipier al lui Dică la FCSB și CFR Cluj, i-a transmis un avertisment lui Dică, spunând că dacă va eșua și de această dată, imaginea sa va fi grav afectată. Fostul fundaș consideră că noul antrenor al "roș-albaștrilor" va trebui să fie foarte atent la modul în care va gestiona relația cu conducerea, deoarece autoritatea sa în fața jucătorilor va avea de suferit dacă aceștia vor simți că echipa este alcătuită în lojă și nu în vestiar.
"Eu cred că Nicolae Dică e un om cu personalitate. Revenirea lui Dică e un moment important pentru cariera lui, mă refer la modul în care va negocia, la modul în care se va impune. Dacă jucătorii încep să sesizeze unele lucruri, nu va mai avea controlul în fața echipei și nu va mai avea credibilitate.
Așa s-a întâmplat și cu ceilalți antrenori. Când tu lucrezi ceva o săptămână, iar patronul vine și face schimbările la finalul săptămânii respective, jucătorii nu mai au nicio motivație pentru a juca, pentru a se concentra.
Pentru Dică, așa cum am mai spus, e un moment decisiv pentru cariera lui. Dacă se va întâmpla din nou să iasă discuții, să i se facă echipa, nu va fi deloc bine pentru imaginea lui. Asta dacă va dori să facă în continuare această meserie", a spus Ionuț Rada pentru gsp.ro.
Pentru Dică este crucial să califice echipa în turul 3 preliminar al Conference League, deși misiunea nu este deloc simplă, în urma înfrângerii cu 0-1 în turul cu Saburtalo Tbilisi. Un eventual succes joi i-ar oferi antrenorului timp și liniște pentru a-și impune filosofia la echipă.
Romanian Liga I
Debeljuh a răbufnit după eliminarea din meciul cu Chindia! "A fost penibil! Mă las de fotbal"
ACUM 9 ORE
Romanian Liga I
CFR, două goluri și trei cartonașe roșii în meciul cu Chindia! Clujenii au urcat pe locul 1
ACUM 10 ORE