Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nicolae Dică, nemulțumit de unul dintre fundașii FCSB-ului! "Are niște deprinderi și lucrăm la asta"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 23/09/2022 la 10:33 GMT+3

Nicolae Dică a vorbit despre situația lui Dawa, fundașul adus în această vară, dar care are evoluții nesigure în multe meciuri. Antrenorul a observat greșelile din jocul elevului său și încearcă să le corecteze, tocmai pentru ca FCSB să aibă de câștigat pe faza defensivă.

FCSB - Anderlecht 0-0

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Nicolae Dică nu s-a ferit să vorbească despre problemele din apărarea FCSB-ului. Joyskim Dawa a fost urecheat de tehnician, iar fundașul mai are de lucrat pentru a-și îmbunătăți jocul defensiv și pentru a oferi o siguranță atunci când echipa este în pericol. Camerunezul cu origini franceze a fost adus în vară de la FC Botoșani și este titular la FCSB, însă evoluțiile sale nu au convins, Dică lămurind unde mai este de lucrat.
"Vizavi de fundașii centrali, într-adevar, s-a greșit în unele momente. Dawa are niște deprinderi de când era copil, nu e ușor să scape acum de ele. De exemplu, asta cu ținerea adversarului, nu-i dă drumul. Ok, îl ții, dar ține de șmecheria fotbalistica, îl ții și după îi dai drumul.
Lucrăm chestiile astea cu el și e bine că vrea să se îmbunătațească, rămâne după antrenament cu noi și lucrăm suplimentar. Pe faza defensivă să nu mai atace mereu, să fie mai precaut, sunt tot felul de lucruri pe care vrem să le îmbunătățim pentru fiecare jucător", a spus Nicolae Dică pentru Digi Sport.
Dawa este cotat la 650.000 de euro conform site-ului de specialitate Transfermarkt. Gil Vicente, Mariupol și Valmiera sunt echipele pe la care a mai trecut înainte de a ajunge la Botoșani, în 2021.
Citește și:

Nicolae Dică mizează că Octavian Popescu își va reveni

Antrenorul roș-albaștrilor a vorbit și despre forma slabă a lui Octavian Popescu, jucător care nu a reușit încă să înscrie în acest sezon. Dică dă vina pe vârsta mijlocașului, despre care crede că este normal să aibă fluctuații de formă. Tehnicianul e convins că Popescu își va reveni și va avea un joc chiar mai bun decât cel din sezonul trecut, când a marcat de 8 ori.
"La Tavi, el a făcut trecerea de la un copil la echipa mare. Nu avea cum să se ducă mai sus. Peste câțiva ani, va fi și mai sus. E normal, la vârstă lui, a început să scadă. Dar sunt convins că prin muncă vă reuși să crească din nou, e un jucător cu calități. Sunt foarte puțini în România cu calitățile lui.
Eu din ce m-am interesat știu că este un băiat ok în afara terenului, nu a avut și nu are probleme. L-am întrebat și mi-a zis că nu are probleme. Se antrenează bine, dar jucătorii tineri nu sunt constanți. Pot juca mai multe meciuri foarte bine, iar apoi să cadă, cum s-a întâmplat acum.
În primul rând, trebuie să aibă încredere în el. E clar că eu știu că aia e poziția lui principala (n.r. în stanga), acolo se simte el cel mai bine. Când am vorbit cu patronul echipei să vin, i-am spus ce gândesc eu. Mi-a spus că am libertate. După, când ești în mijlocul situației, iți dai seama de unele lucruri, când ești zi de zi în mijlocul jucătorilor", a mai spus Nicolae Dică.
După pauza cauzată de meciurile echipelor naționale, FCSB o va întâlni pe FC Argeș, pe teren propriu. După acest meci de campionat, roș-albaștrii se deplasează la Silkeborg, într-un meci din grupele Conference League.
Pe ce loc termină FCSB sezonul 2022/23 al SuperLigii?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo