Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

O echipă amenință că se retrage din Superligă! "Nu știu dacă mai are rost să continuăm"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 17/02/2023 la 22:37 GMT+2

Universitatea Cluj amenință că s-ar putea retrage din SuperLiga României, după posibilele erori de arbitraj împotriva echipe. U a ratat victoria cu Chindia Târgoviște, după ce a condus cu 2-0 și a fost egalată în minutul 90+5.

Chindia - Universitatea Cluj. Sursă foto: Prosport.ro

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Universitatea Cluj a ratat victoria împotriva celor de la Chindia Târgoviște, după ce a condus cu 2-0. Mamadou Thiam, în prima repriză, și Jose Gomes, în minutul 51, au marcat golurile ardelenilor, care păreau că se îndreaptă spre o victorie facilă, în deplasare.
"Șepcile roșii" nu au rezistat până la final și au fost egalate la 2, chiar în ultimul minut al prelungirilor. Neguț a redus din diferență după o oră de joc, din penalty, iar Dejan Boldor a marcat golul care i-a adus un punct Chindiei, în minutul 90+5.
Chiar înaintea golului din prelungiri, cei de la U Cluj au reclamat un fault undeva la 30 de metri față de propria poartă, dar centralul a lăsat jocul să continue. Faza a mers mai departe, iar Boldor a reluat spectaculos centrarea lui Neguț, stabilind scorul final.

Președintele Universității Cluj nu crede că mai are rost ca echipa să continue în SuperLigă

Radu Constantea, președintele clujenilor, a fost vehement la adresa arbitrajului, imediat după partidă, fiind foarte nervos pentru cele două puncte pierdute in extremis. Aceasta a criticat arbitrii pentru că nu au văzut acel presupus fault din prelungiri, spunând că ia în calcul varianta retragerii.
"Este nepermis, cu o asemenea brigadă, cu Iştvan Kovacs, cu Călin la VAR, cu Chivulete, să nu se sesizeze că este un fault la Romario Pieres înainte de golul 2. Este o fază extrem de simplă pe care o vedem în multe campionate. Se dă fault în atac şi se fluieră finalul meciului. Dacă şi cu o asemenea brigadă se fac astfel de greşeli împotriva noastră, nu ştiu dacă mai are rost să continuăm.
Pentru că dacă facem un calcul, avem între 5 şi 7 puncte care ne lipsesc din cauza unor erori majore de arbitraj. Cu 5-7 puncte eram azi undeva pe locurile 9-10, mai ales la o echipă cum suntem noi, care ne finanţăm de la sponsor, avem nevoie de linişte. Sigur, ca echipă nu aveam voie să ajungem în situaţia respectivă după ce am avut 2-0, dar dacă este fault trebuie dat fault, mai ales că s-a şi verificat la VAR.
Suntem extrem de dezamăgiţi, am încercat să atenţionăm săptămâna trecută prin mesajul pe care l-am dat. Iniţial, am fost foarte mulţumiţi de brigda care ni s-a dat. Dar dacă nu se vede acel fault, înseamnă că trebuie să ne punem şi noi câteva semne de întrebare. Dacă aceste greşeli sunt intenţionate sau neintenţionate? Dacă are cineva ceva cu Universitatea Cluj, dacă s-a supărat cineva că a promovat Universitatea Cluj şi trebuie să ne întoarcem în Liga a 2-a", a spus Radu Constantea, conform Prima Sport.
Pentru U Cluj urmează partida cu FC Botoșani, pe teren propriu. Până la finalul sezonului regulat, ardelenii vor mai primi vizita celor de la Farul și vor mai juca în deplasare cu Hermannstadt și CFR Cluj.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo