Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB a anunțat transferul lui David Miculescu! Suma uriașă pentru care a bătut palma cu UTA

Bianca Dumitru

Actualizat 30/07/2022 la 16:11 GMT+3

David Miculescu a fost în ultimele zile una dintre principalele ținte de pe piața transferurilor pentru cei de la FCSB. Oficialii vicecampioanei și cei ai UTA-ei au bătut palma pentru trasfer, care se va face pentru 1,7 milioane de euro.

David Miculescu. Sursa foto: GSP

Credit imagine: facebook

UPDATE David Miculescu este noul jucător al FCSB, anunță conducerea clubului roș-albastru. FCSB va plăti clauza de reziliere, cifrată la 1,7 milioane de euro, urmând ca UTA să se înțeleagă cu terții, care dețin 40% din drepturile federative ale jucătorului.
La adăpostul sumei primite în schimbul lui Florin Tănase, FCSB reușește o adevărată lovitură pe piața transferurilor. Inițial, vicecampioana voia să dea doar 500.000 de euro pentru David Miculescu, atacantul de bandă dreaptă a "Bătrânei Doamne", dar, după câteva zile de discuții, s-a ajuns la o sumă uriașă: vicecampioana a bătut palma cu oficialii din Arad pentru 1,7 milioane de euro, urmând ca UTA să îi despăgubescă și pe cei care dețin 40% din drepturile federative ale jucătorului.
Miculescu devine astfel unul dintre cei mai scumpi jucători din istoria FCSB, care a plătit 2 milioane de euro sau mai mult pe doar 4 jucători, de-a lungul timpului: Florinel Coman, Dragoș Nedelcu, Denis Alibec și Bogdand Stancu.
Știrea inițială

FCSB, ofertă impresionantă pentru David Miculescu

FCSB a purtat, în această săptămână, discuții cu cei de la UTA pentru transferul lui David Miculescu. Astăzi, unul dintre oficialii echipei arădene a anunțat că clubul său a acceptat oferta făcută de vicecampioana României.
Mutarea nu s-a concretizat, însă, pentru că UTA deține doar 60% din drepturile federative pentru fotbalistul de 21 de ani, celelalte 40 de procente aparținând unei firme deținute de impresarul Cătălin Sărmășan.
Astfel, pentru ca transferul să se realizeze, oficialii FCSB-ului trebuie să se înțeleagă și cu reprezentanții terților.
"Miculescu e deținut în coproprietate de UTA, 60%, și de terți, 40%. În ce privește procentul clubului, UTA este de acord ca acele 60 de procente să însemne minimum un milion de euro, adică exact oferta făcută acum de conducerea FCSB.
Din punctul nostru de vedere, este OK! Mai departe, nu știm ce se întâmplă cu restul de 40%, de care depinde finalizarea tranzacției", a spus Alexandru Meszar, potrivit Playsport.
Citește și:

Anunțul făcut de tatăl lui David Miculescu despre transferul la FCSB

Astăzi, tatăl lui David Miculescu a vorbit despre posibilul transfer al fiului său la FCSB. Acesta le-a aprins speranțele roș-albaștrilor, spunând că jucătorul se va pune la masa negocierilor cu oricine este interesat de serviciile sale.
"Noi suntem deschiși la orice discuții, cu orice echipă. Și nu avem chestiuni de genul ăsta, că am ținut de mic cu X sau Y sau nu pot să merg la clubul cutare din nu știu ce motive. Astea sunt niște prostii!
Prima condiție este, însă, să existe o înțelegere între UTA și cine-l dorește pe David. Apoi, dacă suntem anunțați că există un asemenea acord, stăm de vorbă. Așa mi se pare corect și civilizat.
Ideea că ar trebui să pun eu presiune pe club sau că deja pun presiune nu face parte dintre obiceiurile mele. Nu e treaba noastră să discutăm prețurile de transfer dintre echipe. Dacă cineva și-l dorește, însă, foarte mult pe David și are încredere în el, probabil că poate găsi o soluție de rezolvare.
Ar fi culmea să spun eu acum că prețul pentru Miculescu e prea mare sau prea mic. Nu ne privesc lucrurile astea", a declarat tatăl lui David Miculescu.
picture

Top 10 cele mai scumpe transferuri din istoria fotbalului

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo