Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Oficial! FC Hermannstadt debutează pe noua arenă din Sibiu pe 10 decembrie. Anunțul clubului

Eurosport
DeEurosport

Publicat 17/11/2022 la 15:48 GMT+2

S-a anunțat data oficială la care va fi inaugurată noua arenă din Sibiu, care a trecut printr-un amplu proces de modernizare. Partida de debut va fi cea din etapa cu numărul 20, dintre FC Hermannstadt și Farul Constanța, programată pe 10 decembrie.

Stadionul Municipal din Sibiu modernizat. Sursă: Facebook Primăria Municipiului Sibiu

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
FC Hermannstadt a anunțat data oficială când echipa revine în fața propriilor suporteri, pe stadionul modernizat din Sibiu. Arena are 12.363 de locuri, dintre care 302 la VIP și a fost recent finalizată, fiind modernizată exclusiv din fonduri locale, fără aportul Companiei Naționale de Investiții, cea care s-a ocupat în mare parte de stadioanele noi de prin țară.
Betano
Acest conținut vă este oferit de Betano

Arena din Sibiu, inaugurată pe 10 decembrie

Veste bună pentru FC Hermannstad, pentru că echipa revine să joace cu adevărat pe teren propriu, după ce a fost nevoită să dispute prima parte a sezonului de primă ligă pe stadionul din Mediaș.
Lucrările de modernizare a stadionului din Sibiu au început în 2020 și au fost finalizate recent, astfel că prima partidă de pe noua arenă se va disputa luna viitoare, pe 10 decembrie, când pe noua arenă din oraș va veni chiar liderul din Superliga României, Farul Constanța. Formația antrenată de Gică Hagi se va confrunta cu FC Hermannstadt în cadrul etapei cu numărul 20 din campionat, iar echipa sibiană a dovedit că este o nucă tare în primul sezon de la revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc.
Anunțul a venit din partea autorităților locale din Sibiu, dar și pe pagina oficială de Facebook a echipei de pe locul 5 în clasament.
"Este oficial! Meciul de (re)inaugurare al Stadionului Municipal Sibiu va fi disputat pe 10 decembrie vs Farul Constanța, liderul din Superliga! Revenim cu detalii despre eveniment, abonamente & bilete", a fost mesajul postat de clubul sibian.
Sub comanda lui Marius Măldărășanu, FC Hermannstadt a arătat foarte bine în acest sezon, cu toate că echipa s-a confruntat cu multiple probleme de ordin financiar. Sibienii sunt pe 5 în Superligă cu 27 de puncte și speră să prindă un loc de play-off la finalul sezonului regular, ceea ce i-ar face să-și îndeplinească obiectivul, salvarea de la retrogradare. Mai mult decât atât, clubul nou-promovat dă și al 2-lea golgheter al campionatului, pe Daniel Paraschiv, care a fost recent și convocat în premieră la echipa națională.
Citește și:

Caracteristicile stadionului din Sibiu

Stadionul din Sibiu a fost construit în 1927, pe latura sudică a parcului Sub Arini, a fost modernizată în perioada 1977-1981, când s-au construit tribunele și de-a lungul timpului s-au tot adăugat scaune pentru a ajunge la o capacitate de aproximativ 14 mii de locuri. Acum, după acest amplu proces de modernizare finalizat, capacitatea a fost ușor redusă, însă standardele au crescut cu mult.
Gazonul, cu dimensiunile 105 metri lungime și 68 lățime (similare Camp Nou), este unul natural, ranforsat sintetic, cu sisteme de degivrare şi de încălzire, iar pe lângă suprafața de iarbă, arena va dispune și de o sală de atletism, o sală de box și spații de alimentație publică.
Costul total al arenei s-a ridicat la aproximativ 42 de milioane de euro, iar întreaga cheltuială a fost suportată de bugetul local pe durata a mai multor ani.

Conducerea orașului nu a avut încredere în CNI

Primarul din Sibiu a anunțat de ce întreaga investiție cu privire la modernizarea stadionului s-a făcut exclusiv din fonduri locale, pe baza excedentelor bugetare din ultimii ani, fără a apela la Compania Națională de Investiții, cea care s-a ocupat, în mare parte, de finanțarea celor mai recente stadioane construite în România.
Astrid Cora Fodor, cea care ocupă funcția de edil al orașului sibian, a declarat că pe baza experiențelor avute cu CNI, a preferat ca stadionul să fie modernizat din fondurile publice locale, pentru că a rămas dezamăgită de abordarea și seriozitatea companiei în lucrări anterioare.
"În primul rând experiența proastă pe care am avut-o cu CNI. S-au început prin finanțarea și administrarea CNI câteva unități de învățământ, dar nu s-a finalizat nimic. Ani de zile au stat ca niște ruine. Nici nu am putut să continuăm noi investițiile, pentru că nu era permis. Într-un sfârșit s-au deblocat și am putut finaliza noi aceste unități de învățământ.
Noi nu ne putem permite ca un așa obiectiv de investiții, mare, să stea pentru că nu mai sunt bani sau ceva se întâmplă. Am ajuns în faza în care Sibiul avea nevoie de acest stadion municipal", a spus primarul Sibiului.
picture

Ultimul mare eveniment al anului, Turneul Campionilor, se vede pe Eurosport între 13-20 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo