Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pierdere mare pentru Universitatea Craiova: Nicușor Bancu se operează și va fi out 6 luni

Eurosport
DeEurosport

Publicat 15/11/2022 la 10:09 GMT+2

Universitatea Craiova, dar și Edi Iordănescu au primit o veste proastă la începutul acestei săptămâni, după ce medicii i-au pus lui Nicușor Bancu diagnosticul de ruptură de ligamente încrucișate. Fundașul oltenilor va suferi o intervenție chirurgicală și nu va mai reveni pe teren în următoarele șase luni.

Universitatea Craiova, Nicușor Bancu

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Maria Olteanu
Universitatea Craiova a remizat în etapa a 18-a a SuperLigii în Giulești, cu Rapid, scor 2-2, după ce a condus cu 2-0 la capătul primelor 20 de minute de joc. Pe lângă cele două puncte pierdute, oltenii l-au pierdut la acel duel și pe căpitanul Nicușor Bancu, fotbalist care a ieșit accidentat, suspect de ruptură de ligamente încrucișate.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano.
După efectuarea unui RMN la începutul acestei săptămâni, de ceea ce se temeau oltenii nu au scăpat, căci fundașul stânga va ajunge pe masa de operație și va absenta între 4 și 6 luni.
Nu doar Mirel Rădoi a primit astfel o veste proastă, ci și selecționerul Edi Iordănescu, care îl chemase pe Bancu la lot pentru această acțiune, înlocuindu-l însă chiar cu colegul său de la Craiova, Bogdan Vătăjelu. Bancu va sta departe de teren până cel mai probabil în primăvara anului viitor, așa că va rata și startul preliminariilor pentru Campionatul European din 2024.
CITEȘTE ȘI:

Nicușor Bancu, accidentare gravă în meciul cu Rapid

Căpitanul oltenilor s-a accidentat în timpul meciului cu Rapid, de la finalul săptămânii trecute, atunci când a fost înlocuit în minutul 78 al confruntării, acuzând dureri la nivelul genunchiului. După efectuarea mai multor controale amănunțite, doctorii i-au pus un diagnostic dur, ruptură de ligamente încrucișate, ceea ce înseamnă ca va trebui să fie operat. Bancu ar urma astfel să revină pe gazon după o pauză între 4 și 6 luni, deci nu mai devreme de începutul play-off-ului.
"Nicușor Bancu, căpitanul nostru, are nevoie de o intervenție chirurgicală și o perioadă de recuperare între 4 și 6 luni. La cum îl știm, în 3 luni este înapoi pe teren să apere culorile Universității Craiova. Nu mai este nevoie să spunem că toată suflarea alb-albastră este alături de el.
Și nu avem voie să uităm că BancOne, accidentat fiind, a refuzat să iasă de pe teren în meciul din Giulești cu Rapid. Un sacrificiu pentru culorile alb-albastre demn de un CĂPITAN al Științei!", se arată în mesajul postat de cei de la Universitatea Craiova pe pagina oficială de Facebook a clubului.
În acest sezon, în tricoul alb-albastru, Bancu a strâns 19 prezențe, perioadă în care a înscris o dată și a oferit alte două pase decisive.

Bancu nu este la prima accidentare gravă

Căpitanul Craiovei nu este la prima accidentare gravă din carieră. În octombrie 2014, într-un meci din Cupa României, pe vechiul stadion "Ion Oblemenco", într-o partidă Craiova - FC Viitorul, în prima repriză a prelungirilor, Bancu a fost faultat dur de Alin Șeroni, care a încercat o deposedare prin alunecare.
Gheata fundașului a ajuns însă pe gamba lui Bancu, care a părăsit terenul pe targă, cu piciorul imobilizat. La spital a primit un verdict dur din partea medicilor: dublă fractură de tibie și peroneu.
Bancu a ajuns de urgență în acea noapte la București, unde a fost operat, și a mai revenit pe terenul de fotbal abia în finalul acelui sezon, în mai 2015.
Turneul Campionilor se desfășoară în perioada 13-20 noiembrie și poate fi urmărit pe Eurosport, site-ul Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
picture

Ultimul mare eveniment al anului, Turneul Campionilor, se vede pe Eurosport între 13-20 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo