Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pițurcă a dezvăluit motivul pentru care Rădoi a demisionat. Ce îi dorește lui FC U Craiova

Eurosport
DeEurosport

Publicat 14/12/2022 la 18:20 GMT+2

Victor Pițurcă a vorbit despre situația ultimei echipe pe care a antrenat-o în carieră, Universitatea Craiova, cu Mirel Rădoi proaspăt demisionat din funcția de antrenor principal. Fostul selecționer acuză patronul că l-ar fi "lucrat" pe Rădoi.

piturca

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
În urma presiunilor pe care fie și le-a atras singur prin faptul că a exclus 4 jucători importanți din lotul Univesității Craiova, fie au venit din partea unor apropiați ai clubului, Mirel Rădoi nu a rezistat mult pe banca oltenilor, cu toate că își dorea să dea o nouă față echipei și să încerce să atace lupta la titlu chiar din sezonul actual, dar mai ales din cel viitor. Doar 4 luni a stat tehnicianul de 41 de ani alături de Craiova, timp în care a bifat 20 de meciuri, dintre care 10 victorii, 5 remize și 5 eșecuri.
După o serie de rezultate negative, Mirel Rădoi și-a dat în cele din urmă demisia după înfrângerea suferită în grupele Cupei României cu FC Argeș, iar plecarea sa pare să fi fost un moment de declic pentru olteni, având în vedere că în primul joc după plecarea fostului selecționer, echipa s-a impus cu 1-0 în deplasarea de la lanterna roșie CS Mioveni, prima victorie după mai bine de o lună de zile.

Pițurcă îi ia partea lui Rădoi și explică de ce ar fi plecat acesta de pe banca Universității Craiova

Într-un interviu pentru publicația Digi Sport, fostul selecționer al României a vorbit despre metodele prin care oamenii din conducerea Universității Craiova încearcă să scape de un antrenor pe care îl consideră incomod din anumite puncte de vedere și susține că un lucru asemănător i s-a întâmplat și lui Mirel Rădoi, acesta fiind "săpat" din interior și cumva forțat să demisioneze din funcția de antrenor principal.
Victor Pițurcă a atras atenția că încă de pe vremea când el a antrenat echipa Craiovei a întâmpinat astfel de probleme și consideră că este o practică care a fost utilizată pentru a-l îndepărta și pe Rădoi, cu toate că l-ar fi sfătuit să continue, chiar dacă mediul nu era prea prietenos, pentru că este un antrenor tânăr.
"Rădoi știe mai bine de ceea ce a avut parte acolo și probabil a luat măsura asta nu pe moment, ci deja se gândea. Cred că nu mai era susținut de patron. Acest lucru e clar pentru mine. A simțit lucrul ăsta și, după ce a ieșit și din Cupa României, a decis să plece. Sigur, nu e un lucru benefic pentru el. E totuși un antrenor tânăr, la început trebuie să tragă cu dinții de post. Eu am avut probleme când eram tânăr, la Steaua mă înjura un stadion întreg, dar am tras de mine și am rămas.
A apărut un număr de jucători și sunt convins că a apărut din partea lui Rotaru pentru a pune gaz pe foc. Ăsta e stilul lui. Face cum face ca antrenorii să plece de la echipă. Am spus de când am plecat ce se întâmplă acolo și vedem că nu se schimbă nimic", a declarat Victor Pițurcă.
Citește și:

Dorința lui Victor Pițurcă față de FC U Craiova

Deși ultima sa aventură pe banca tehnică a fost chiar la Universitatea Craiova, iar cu patronul celeilalte echipe din oraș a avut mai multe conflicte, Victor Pițurcă a declarat că își dorește ca FC U Craiova să câștige titlul, pentru că ar fi meritoriu având în vedere sumele pe care cei din conducere le-ar fi investit în fotbal.
"Ce mult mi-aș dori să câștige Mititelu campionatul. Mi-aș dori foarte mult. Mititelu are minusuri multe, dar ce și-a făcut, și-a făcut cu mâna lui, dar ce face el singur, câți bani a investit, a adus jucători, asta nu pot face mulți.
Mi-aș dori pentru el, ce am avut noi, e de domeniul trecutului", a spus cel poreclit "Satana".
De aproape 3 ani nu a mai profesat Victor Pițurcă, după ce a plecat în ianuarie 2020 de la Universitatea Craiova, cu toate că numele său a tot fost asociat cu anumite formații din fotbalul românesc, însă nu s-a concretizat nimic până acum.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo