Rapid a reușit în această vară transferul lui Rareș Ilie la Nice, în schimbul căruia giuleștenii au încasat 5 milioane de euro. Omul care l-a descoperit pe mijlocașul de 19 ani a dezvăluit acum că are la clubul său un nou jucător pe care îl consideră "poate mai bun decât Rareș".
Mihai Trăistaru, patronul clubului ACS Juniorul, a spus că este vorba despre Gabriel Gheorghe, jucător care a fost dorit recent de CFR Cluj. Internaționalul U17 este aproape de un transfer la Rapid.
Echipa lui Adrian Mutu l-ar putea semna atât pe Gheorghe, cât și pe colegul său, Liviu Nenciu, un alt puști foarte promițător de la ACS Juniorul.
Fotbal
11 antrenori mari care stau pe bară în așteptarea unui contract
25/09/2022 LA 08:44
"Mai am un puști, Gabriel Gheorghe, poate mai bun decât Rareș Ilie. E internațional U17, cam pe același profil. Deja am discutat cu cei de la Rapid, atât pentru el, cât și pentru încă un copil foarte bun, Liviu Nenciu. Suntem aproape să parafăm actele", a declarat Trăistaru pentru GSP.
Citește și:

Rareș Ilie, comparat cu Adrian Mutu după debutul în Ligue 1

Rareș Ilie a ajuns în această vară în Ligue 1, la Nice, care a plătit 5 milioane de euro pentru semnătura fostului rapidist. Romanul a debutat oficial pentru noua sa echipă weekend-ul trecut, fiind folosit în partida cu Toulouse, din prima etapă a sezonului 2022/23 din Ligue 1.
Prestația kui Rareș Ilie, trimis pe teren în minutul 64, a fost elogiată atât de presa din Franța, cât și de presa din Italia. Fostul rapidist a fost analizat de TuttoMercatoWeb în cadrul rubricii "Un talent pe zi", publicația evidențiind cifrele înregistrate de român în tricoul lui Rapid.
"Nice 'pescuiește' bine în Italia, dar nu numai. În urmă cu câteva săptămâni, Rareș Ilie, un jucător de 19 ani, care a fost la Rapid, a ajuns la rossoneri. A mers în Franța pentru 5 milioane de euro, după un sezon în care a marcat 6 goluri și a oferit 10 pase decisive.
O aripă stângă foarte talentată, el reprezintă încă o dovadă a școlii românești de fotbal. După Mihăilă, Man, Stoica, Popescu, iată-l pe noul Mutu", au notat jurnaliștii italieni.
Rareș Ilie a mai fost pe teren în două partide amicale pentru Nice. În meciul cu Roma, terminat 1-1, românul s-a aflat pe teren timp de 85 de minute. În a doua partidă, fostul rapidist a contribuit la victoria rossonerilor, scor 1-0 contra lui Torino. Intrat în minutul 71, Rareș Ilie a pasat decisiv pentru Calvin Stengs.
Pentru Nice urmează primul meci oficial pe teren propriu din sezonul 2022/23. Formația antrenată de Lucien Favre o va înfrunta pe Strasbourg, pe 14 august.
Liga Națiunilor UEFA
#VOCE Generația Euro 2016. Așteptări, bucurii și dezamăgiri. Ce mai fac acum jucătorii de atunci
25/09/2022 LA 05:35
Liga Națiunilor UEFA
Naționalei României poate evita retrogradarea în lumea a treia a fotbalului european
24/09/2022 LA 05:25