Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rapid, cu întârziere în gara Pitești, rămâne departe de liderul Farul. Următoarea stație: U Cluj

Eurosport
DeEurosport

Publicat 04/12/2022 la 20:54 GMT+2

FC Argeș și Rapid au remizat, scor 1-1, într-o partidă din etapa a 19-a a SuperLigii. Oaspeții au deschis scorul în minutul 2, dar nu au reușit să își păstreze avantajul și rămân la 10 puncte în spatele liderului Farul.

Rapid

Credit imagine: facebook

Articol scris de Maria Olteanu
FC Argeș a primit pe teren propriu vizita celor de la Rapid, într-o partidă contând pentru runda a 19-a din SuperLiga.
Duelul a început practic de la 1-0 pentru formația lui Adi Mutu, care a deschis scorul imediat după ieșirea de la vestaire.
De doar 90 de secunde au avut nevoie giuleștenii pentru a mișca tabela în Trivale. Kait a centrat pentru Pănoiu, care s-a impus în fața lui Greab, ieșit greșit pe centrare.
Tot Rapid a fost periculoasă și după deschiderea de scor. Dugandzic a fost găsit de Pănoiu și, scăpat din marcaj, a șutat din unghi, însă insuficient pentru a-l surprinde pe Greab, care nu a mai greșit și a doua oară.
Elevii lui Croitoru nu au acuzat primirea prematură a golului și nu au avut nicio ocazie în minutele următoare. Rapid a fost însă activă în ofensivă, când a trecut pe lângă dublarea avantajului în minutul 21.
Emmers și-a încercat șutul din marginea careului, dar Greab a fost la post și s-a opus măririi ecartului. La poarta cealaltă, Meza Coli a vrut să îl surprindă pe Moldovan cu o execuție de la mare distanță, dar șutul nu i-a pus probleme goalkeeper-ului vișiniilor.
Înainte de intrarea la vestiare, Rapid a mai fost periculoasă o dată. Onea a pătruns în flancul stâng, dar nimeni nu a fost la recepție pentru a introduce mingea în poartă.
La cabine s-a intrat cu avantaj pentru echipa lui Mutu, scor 1-0.
CITEȘTE ȘI:

Argeș a profitat de pasul făcut în spate de Rapid

Începutul reprizei secunde le-a aparținut celor de la FC Argeș, care au simțit că este momentul să preia frâiele atacului, în contextul în care giuleștenii au rămas la adăpostul singurei reușite din prima repriză.
Elevii lui Croitoru au creat panică în minutul 57, atunci când Garita a căutat egalarea. Minutul următor, tot piteștenii au fost apoape de gol, același Garita încercând să îl surprindă pe Moldovan cu o lovitură de cap.
În cele din urmă, inevitabilul s-a produs, căci insistențele Argeșului au dat roade la capătul primei ore de joc. Ionuț Șerban a punctat cu un șut la colțul lung, pe care Horațiu Moldovan nu l-a mai putut opri.
Rapid nu a dat semne de revenire nici după ce s-a văzută egalată, nereușind să treacă de defensiva piteșetenilor în drumul spre poarta lui Greab.
Tot Argeș a fost echipa mai bună în atac, în căutarea celui de-al doilea gol. Andreias Calcan a fost aproape de reușită în minutul 67, la fel cum a fost și Jakolis un minut mai târziu.
S-a terminat 1-1, iar în urma acestui rezultat Rapid irosește șansa de a-și consolida locul al treilea și rămâne la 10 puncte în spatele liderului Farul.
Meciul următor, FC Argeș va evolua tot pe teren propriu, în Cupa României, cu Universitatea Craiova, marți, de la ora 17:00, în ultima etapă a fazei grupelor. În campionat, următoarea confruntare este cu FCU Craiova, luni, 12 decembrie, de la ora 17:30.
Pentru Rapid urmează tot meciul de Cupă, în deplasare, la U Cluj, miercuri, de la ora 20:00, în timp ce în campionat va aștepta pe teren propriu vizita celor de la Petrolul miercuri, 14 decembrie, de la ora 19:00.

FC Argeș - Rapid 1-1 | Echipele de start

  • FC Argeș: Greab - Tofan, M. Constantin, Cestor, Jakolis - Meza Colli, Njike - Ișfan, I. Șerban, Calcan - Garita. Rezerve: Micle - Vianna, Raynov, Alceus, Donisa, Bertrand, Pîrvu, Celestine, A. Stoica. Antrenor: Marius Croitoru
  • Rapid: H. Moldovan - Belu-Iordache, Săpunaru, D. Grigore, Onea - Kait, Crepulja, Emmers - Pănoiu, Dugandzic, Vojtus. Rezerve: Drăghia - Cr. Ignat, P. Iacob, A. Ciobanu, Crivac, D. Iordache, Despa, Sefer, R. Bădescu. Antrenor: Adrian Mutu
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo