Petrolul a câștigat duelul cu Rapid, de pe teren propriu, din a cincea etapă a SuperLigii, impunându-se în așa numitul "Primvs Derby" cu scorul de 1-0.
Meciul s-a disputat în fața unor tribune pline, iar suporterii au făcut o atmosferă incendiară la Ploiești. De altfel, partida a fost întreruptă în minutul 3 din cauza torțelor și a fumigenelor aruncate pe teren.
Prima ocazie importantă a derby-ului le-a aparținut celor de la Rapid. În minutul 18, Dugandzic a primit mingea de la Papeau și a șutat, dar balonul a fost deviat de Huja, ieșind în afara terenului.
Liga Națiunilor UEFA
#VOCE Generația Euro 2016. Așteptări, bucurii și dezamăgiri. Ce mai fac acum jucătorii de atunci
25/09/2022 LA 05:35
După doar 5 minute, Petrolul a reușit să deschidă scorul prin Grozav, care a șutat de pe linia careului, după o pasă a lui Ivanovski. Portarul giuleștenilor a scăpat mingea în poartă printre degete.
Jucătorii lui Adrian Mutu ar fi putut egala în ultimele minute ale primei reprize, dar șutul puternic al lui Papeau a trecut pe lângă poartă.
În partea a doua a meciului, Ioniță a încercat să îi pună probleme goalkeeper-ului gazdelor, dar mingea șutată de el de la marginea careului a ocolit poarta. Ulterior, în minutul 65, același Ioniță a șutat din unghi, după o pasă a lui Papeau, dar balonul a trecut din nou pe lângă bară.
Giuleștenii au mai avut o ocazie și în minutul 83, când Mățan i-a pasat lui Albu, care a șutat din voleu, dar mingea a fost reținută fără probleme de Vâlceanu.
Rapidiștii nu au găsit golul, iar Petrolul a reușit, astfel, să pună punct seriei de 3 victorii consecutive a echipei lui Mutu, care se impusese în startul acestui sezon în fața celor de la FCSB, Universitatea Craiova și FC Argeș.
În urma acestui rezultat, ploieștenii au urcat pentru moment pe locul 7, cu 7 puncte, în timp ce Rapid a rămas, cu 9 puncte, pe a doua poziție a clasamentului.
În cea de-a 6-a etapă a SuperLigii, Petrolul se va deplasa la FC U Craiova, iar Rapid va juca pe teren propriu în compania celor de la UTA Arad.
Citește și:

UTA Arad a învins-o pe "U" Cluj

În primul meci al zilei din SuperLigă, UTA Arad a învins-o cu scorul de 2-1 pe "U" Cluj. Postolachi a deschis scorul în minutul 6, cu un șut din voleu, iar Bălan a restabilit egalitatea cu 10 minute înainte de pauză.
Arădenii au avut șansa de a intra în avantaj la cabine, dar golul marcat de Benga în primul minut de prelungiri a fost anulat de VAR. Echipa lui Ilie Poenaru și-a asigurat victoria în minutul 82, grație golului marcat de Bautista, după o pasă perfectă a lui Jobello.
În urma acestui rezultat, UTA Arad a acumulat 7 puncte și este, în acest moment, pe locul 8 al clasamentului SuperLigii. De cealaltă parte, "U" Cluj a ajuns la 3 înfrângeri consecutive și, cu doar două puncte, este pe locul 15.
În următoarea etapă a campionatului, arădenii vor juca pe terenul celor de la Rapid, în timp ce echipa lui Erik Lincar va primi vizita celor de la Sepsi Sf. Gheorghe.
Liga Națiunilor UEFA
Naționalei României poate evita retrogradarea în lumea a treia a fotbalului european
24/09/2022 LA 05:25
Liga Națiunilor UEFA
Adrian Mutu și-ar fi dorit mai mulți rapidiști la națională! "Briliantul" a primit imediat replica
18/09/2022 LA 11:55