Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rapid răsuflă ușurată și își consolidează locul secund. Hermannstadt, a treia înfrângere consecutivă

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 14/10/2022 la 23:06 GMT+3

Rapid s-a impus cu scorul 2-0 în fața celor de la Hermannstadt, într-o partidă contând pentru etapa a 14-a din SuperLiga. Băieții lui Mutu obțin succesul care le asigură menținerea pe locul secund, în timp ce Hermannstadt, revelația începutului de campionat, ajunge la a treia înfrângere consecutivă. Emmers și Dragoș Grigore au semnat cele două reușite pentru giuleșteni.

Rapid București

Credit imagine: facebook

Articol scris de Maria Olteanu
Hermannstadt și Rapid s-au întâlnit la Mediaș într-o partidă contând pentru runda a 14-a din SuperLiga, ambele cu gândul la succes după rezultatele negative din ultima vreme. Pe de o parte, gazdele de la Sibiu au pierdut ultimele două confruntări din întrecerea internă, cu Sepsi și U Cluj, iar pe de altă parte, elevii lui Mutu au făcut egal cu Botoșani, runda precedentă, după ce fuseseră învinși cu o etapă în urmă, în meciul cu Chindia.
Vecine de clasament, completând podiumul în urma liderului detașat Farul, cele două formații au început sub semnul echilibrului meciului de pe malul Târnavei. Rapid a semnat prima ocazie după nouă minute de la primul fluier, Onea a centrat din flancul drept, dar Luckassen nu a reușit să trimită spre buturile păzite de Muțiu.

Hermannstadt și Rapid, îneput echilibrat de meci

La poarta cealaltă, Biceanu și-a încercat și el șutul, însă balonul expediat din gheata acestuia a trecut mult peste poarta giuleștenilor.
Tot Hermannstadt a fost formația mai periculoasă și în următoarele secvențe de joc, însă elevii lui Măldărășanu nu au găsit drumul spre buturile lui Moldovan, păstrând egalitatea pe tabelă. Oroian a trimis cu piciorul stâng, din careu, însă mingea a fost deviată și a depășit cadrul porții. Tot sibienii au ținut frâiele jocului în prima jumătate de oră a întâlnirii, Petrescu i-a testat reflexul lui Moldovan, însă acesta a fost la post și a boxat, înlăturând perciolul din preajma careului.
Rapid a încercat și ea deschiderea de scor la poarta cealaltă, Sefer a țintit reușita de la distanță, însă fără modificări pe tabelă. Îniante de intrarea la vestiare, tot Rapid a mai avut o șansă de a deschide conturile în acest joc, același Sefer fiind în centrul acțiunii, finalizată și de această dată cu o minge trimisă peste poarta sibienilor.
CITEȘTE SI:

Sclipirea lui Emmers a făcut diferența

Întorși de la vestiare, sibienii au fost periculoși, profitând de o nesincronizare în defensiva Rapidului, găsită descoperită. Opruț a avansat în flancul stâng și a trimis mingea în fața porții, însă niciun coechiper nu a venit la întâlnirea cu balonul, irosind ocazia de a deschide scorul la Mediaș.
Rapid a replicat imediat, la faza următoare, Sefer dându-i din nou emoții lui Muțiu. Partida a continuat sub semnul echilibrului, cu ocazii de ambele părți, însă fără reușite.
Gazdele de la Hermannstadt au încercat prin Balaure deschiderea de scor, dar mingea trimisă de acesta de la marginea careului a fost respinsă de Moldovan în afara terenului. Luckassen a creat panică la cealaltă poartă, la o oră distanță de la primul fluier al întâlnirii, dar șutul său, din întoarcere, a ajuns peste transversală.
Giuleștenii au solicitat penalty în minutul 71 al meciului de la Mediaș, acuzând un presupus henț al lui Stoica, însă după consultarea sistemului VAR meciul a fost lăsat să continue. Patru minute mai târziu, Rapid a deschis scorul, prin Emmers, care a fost la locul potrivit și a interceptat în fața porții pasa primită de la Ioniță, introducând balonul în ațe cu un șut superb, reușit cu călcâiul.
Hermannstadt, în căutarea golului egalizator, s-a văzut învinsă și a doua oară, trei minute mai târziu, când în urma unei faze fixe, Grigore s-a înălțat peste defensiva ardelenilor pentru a izbuti golul de 2-0, securizând succesul echipei sale cu 12 minute înainte de final.
S-a terminat 2-0 pentru formația lui Adi Mutu, care a câștigat ultima dată la o diferență de două goluri pe 24 iulie, în victoria cu FCSB, și, în urma acestui rezultat își consolidează poziția secundă în clasament, ajungând la borna 28, cu două puncte mai puțin decât liderul Farul, care are și meci în minus.
De partea cealaltă, Hermannstadt pierde cel de-al treilea meci consecutiv și părăsește podiumul, rămânând cu 22 de puncte, pe locul al patrulea.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol