Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reghecampf are cele mai mari șanse să devină antrenorul FCSB. Anunțul presei azere

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 11/11/2022 la 18:36 GMT+2

Presa din Azerbaijan îl dă pe Laurențiu Reghecampf ca și plecat de la Neftchi Baku și anunță că acesta i-ar fi transmis patronului de la FCSB condițiile prin care ar putea reveni pe banca vicecampioanei României.

Reghecampf führt Steaua zur 24. Meisterschaft

Credit imagine: SID

Articol scris de Tibi Munteanu
Fără antrenor principal de 10 zile, FCSB este în discuții cu mai multe nume care pot prelua banca tehnică în locul lui Nicolae Dică, însă unul dintre cele mai vehiculate nume este cel al lui Laurențiu Reghecampf, unul dintre favoriții fanilor echipei. Acesta se află sub contract cu Neftchi Baku din Azerbaijan, însă conform mai multor publicații sportive din țara din sud-estul continentului european, Reghecampf insistă pentru o reîntoarcere la echipa la care a avut cele mai mari satisfacții în carieră.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano
Alături de formația bucureșteană, Reghecampf are în palmares două titluri de campion al României, o Supercupă și o Cupă a Ligii. Totodată, FCSB a evoluat ultima dată în grupele UEFA Champions League cu antrenorul născut în Târgoviște pe banca tehnică.

Laurențiu Reghecampf e tot mai aproape de FCSB

Publicațiile din Azerbaijan îl văd pe Laurențiu Reghecampf pe jumătate plecat de la Neftchi Baku și, totodată, cu un picior și jumătate în tabăra vicecampioanei României, FCSB. Bucureștenii au rămas fără antrenor de când cu demisia lui Nicolae Dică, iar Mihai Pintilii a fost nevoit să stea pe banca tehnică a echipei în ultimele două partide, în campionat cu Rapid și în Cupă cu Oțelul Galați, din postura de interimar.
Ajuns în vară la formația azeră după despărțirea de Universitatea Craiova, Reghecampf a trecut printr-o serie de scandaluri în ultimul an care i-au afectat cu siguranță și liniștea și forța de concentrare asupra fotbalului. Nu a reușit să o califice pe Neftchi Baku în grupele UEFA Europa Conference League, iar în momentul de față, echipa sa e la 13 puncte de liderul Qarabag, pe locul al 3-lea din prima ligă a Azerbaijanului.
"Reghecampf a făcut mai multe concesii pentru a reveni la Steaua. A eșuat în Azerbaidjan și nu se mai vede continuând la Neftci. I-a trimis un mesaj lui Gigi Becali, patronul Stelei, în care i-a spus că nu-l interesează condițiile financiare și că e gata să semneze un contract în alb", scriu azerii de la Portinfo.az.
De 9 ori câștigătoare a campionatului, ultima dată în 2021, Neftchi Baku își dorește să redevină o forță atât pe plan intern, cât și pe plan european, iar faptul că echipa nu merge așa cum și-ar fi dorit conducerea, Laurențiu Reghecampf ar fi fost probabil demis, însă o clauză de 150 de mii de euro stă în cale. Dacă ar alege să se despartă pe cale amiabilă, antrenorul de 47 de ani va ajunge, cel mai probabil, la FCSB pentru a 3-a oară.
Citește și:

Reghecampf nu vine cu "mâna goală" la FCSB

În perspectiva în care Laurențiu Reghecampf va sosi, în cele din urmă, la FCSB după despărțirea bucureștenilor de Nicolae Dică, antrenorul care activează în prezent în Azerbaijan nu ar veni pur și simplu, ci alături de un fotbalist pe care roș-albaștrii îl urmăresc de ceva vreme.
Kenny Sayef, mijlocaș stânga de 28 de ani este pe lista scurtă a viitorelor achiziții ale vicecampioanei României, fiind unul dintre principalii jucători care au ieșit în evidență la formația antrenată de Reghecampf, Neftchi Baku.
Sayef este un jucător polivalent, poate juca și în centru și are o cotă de piață abordabilă, de doar 500.000 de euro. El are contract cu actuala echipă a lui Reghe până în 2024, dar e de așteptat ca oficialii clubului să fie deschiși să îl vândă, în contextul în care l-au adus gratis în vară.
"Steaua, care este considerată una dintre cele mai ambițioase formații din România, intenționează să-l transfere pe Sayef. Reprezentanții românilor vor face o ofertă celor de la Neftchi pentru a-l transfera pe mijlocaș în vară", notează Sportinfo.az.
Kenny Sayef a jucat la toate naționalele de tineret ale Israelului și chiar a adunat două selecții la prima reprezentativă, în 2016, pentru ca din 2017 să aleagă să evolueze pentru Statele Unite, țara în care s-a născut. A prins 4 partide în tricoul yankeilor, dar în acest moment nu mai este o variantă pentru selecționer și nu va merge la Campionatul Mondial.
picture

Ultimul mare eveniment al anului, Turneul Campionilor, se vede pe Eurosport între 13-20 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo