Ronaldo Deaconu a plecat în urmă cu 4 luni la Shaanxi Chang'an Athletic, echipă din liga a doua a Chinei, nemaisuportând condițiile de la Gaz Metan Mediaș. Românul a avut ghinion și a dat peste probleme financiare și în Asia.
Deși a impresionat în tricoul chinezilor, reușind 3 goluri și un assist în 6 meciuri, Deaconu nu a primit niciun salariu și a decis să-și întrerupă contractul.
Potrivit GSP, mijlocașul a ajuns acum la un acord cu cei de la CFR Cluj, care i-au oferit un contract pe doi ani, fotbalistul urmând a încasa un salariu de circa 10.000 de euro pe lună.
Romanian Liga I
Dorit de FCSB, s-a antrenat cu CSA Steaua și a plecat în China! "Am semnat un contract foarte bun"
10/02/2022 LA 09:08
Ronaldo Deaconu este așteptat la antrenamentele campioanei României de luni, urmând a se pregăti pentru început alături de jucătorii care nu fac parte din lotul CFR-ului pentru returul cu Inter Club d'Escaldes, din turul 2 preliminar al Conference League.
În echipa lui Dan Petrescu, fotbalistul de 25 de ani ar putea evolua ca aripă stânga, duelându-se pentru un loc în primul 11 cu Roger, Alexandru Păun și Claudiu Petrila.
Citește și:

Ronaldo Deaconu avea ambiții uriașe înainte de a pleca în China

La jumătatea lunii ianuarie, mijlocașul nu ducea lipsă de oferte. Deaconu a dezvăluit atunci că negocia cu mai multe echipe atât din România, cât și din străinătate, unde a fost dorit, printre altele, în Bundesliga.
Fotbalistul mai spunea că este conștient de importanța unui transfer în Germania, astfel că le-a comunicat agenților săi să facă totul pentru o astfel de mutare. În cele din urmă, românul a mers în China.
"Suntem în negocieri avansate cu câteva cluburi, două din Germania, unul din Polonia. Și din Turcia e interes foarte mare. Nu voi pleca din România dacă echipa nu va fi o rampă de lansare pentru mine. Am spus impresarilor să facă totul pentru ofertele din Germania pentru că în Bundesliga se ajunge foarte greu. În rest, contează rețeta financiară.
Două echipe din România mi-au spus că mă așteaptă. La una dintre ele stilul de joc mi se potrivește mănușă, e chiar pe calitățile mele. Oriunde mă duc, mă duc cu ambiție foarte mare. Nu vreau să mă opresc aici. Vreau să îmi fac un nume. Sper că până la finalul lunii să se alinieze astrele.
Îmi doresc să merg în afară. E timpul să fac pasul acesta, vreau să fac contact cu fotbalul mare. Unul dintre echipele din Germania este Greuther Furth", a declarat Ronaldo Deaconu, la începutul acestui an.
Fotbalistul în vârstă de 25 de ani a crescut la Academia Hagi, a evoluat la echipele de juniori de la Feyenoord și Twente și ulterior a jucat la ASA Tg. Mureș, Concordia Chiajna, HNK Gorica, Sepsi Sf. Gheorghe și Gaz Metan Mediaș.
Romanian Liga I
Două echipe din Bundesliga, pe urmele unui fotbalist din Liga 1! "Suntem în negocieri avansate"
12/01/2022 LA 08:00
Romanian Liga I
FCSB se poate întări gratuit în iarnă cu doi jucători importanți din Liga 1
11/11/2021 LA 15:37