Sepsi Sfântu Gheorghe vrea să devină o forță în fotbalul românesc, dar în același timp intenționează să reprezinte un exemplu prin comportamentul fanilor. Deseori luați în colimator de celelalte galerii din cauza etniei maghiare a suporterilor, cei de la Sepsi vor să ofere o replică pozitivă și să aibă un public care nu creează niciun fel de probleme.
Oficialii celor de la Sepsi au întocmit un regulament unic pentru România, care prevede diverse sancțiuni în funcție de gravitatea faptelor comise de suporteri. Aceștia riscă interdicții pe perioade scurte de la meciuri pentru abateri minore, cum ar fi fumatul pe stadion, sau interdicții pe viață pentru folosirea materialelor pirotehnice.
Lista sancțiunilor impuse de cei de la Sepsi
Romanian Liga I
Dan Petrescu, ca și plecat de la CFR?! Neluțu Varga atacă: "Bate câmpii! I-am făcut toate poftele"
19/09/2022 LA 11:51
  • fumatul pe stadion sau utilizarea țigărilor electronice; utilizarea unui limbaj jignitor, abuziv sau statul în picioare în timpul meciurilor - interzis o lună
  • limbaj abuziv, comportament agresiv față de oficialii clubului sau față de alți suporteri - interzis două luni
  • pătrunderea pe suprafața de joc: interzis 12 luni
  • posesia și folosirea materialelor pirotehnice: interzis pe viață

Sepsi, gata să-și pedepsească dur propriii suporteri

Șefii clubului covăsean anunță că vor avea toleranță zero pentru orice infracțiune și că va contacta poliția de fiecare dată când suporterii vor încălca regulamentul.
"Clubul nostru se așteaptă din partea suporterilor să aibă cel mai înalt standard de comportament atunci când vin la meciuri la Sfântu Gheorghe. Nu tolerăm niciun gest care să afecteze imaginea clubului și care ar putea compromite reputația lui Sepsi pe plan intern. Clubul nostru își rezervă dreptul de a mări sau micșora orice perioadă de interdicție față de cea anunțată în mod oficial. În plus, ne rezervăm dreptul de a anunța imediat poliția", au declarat oficialii lui Sepsi, conform gsp.ro.
De asemenea, cei de la Sepsi au anunțat că participarea la manifestări cu caracter xenofob sau rasist constituie infracțiuni, iar clubul va colabora cu autoritățile pentru a identifica suporterii în cauză, care pot fi chiar arestați.
Rămâne de văzut cum vor răspunde fanii lui Sepsi la inițiativa clubului, mai ales în momentele în care vor fi provocați de suporterii adverși. În orice caz, e clar că gruparea din Sfântu Gheorghe dorește să ofere un exemplu în fotbalul românesc, care nu ar fi exclus să fie preluat și de alte cluburi.
Romanian Liga I
Rapid a obținut o victorie la limită cu CS Mioveni! Sepsi, recital cu FC Botoșani. Rezultatele zilei
17/09/2022 LA 20:31
Romanian Liga I
"U" Cluj și-a aflat pedeapsa după scandalul xenofob cu Sepsi! Sancțiuni dure pentru ardeleni
31/08/2022 LA 17:19