Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

SuperLiga, lider la un capitol interesant în topul ligilor în care echipele și-au schimbat antrenorii în sezonul 2022/23

Bianca Dumitru

Publicat 24/05/2023 la 16:50 GMT+3

CIES Football Observatory a făcut o analiză a schimbărilor făcute pe banca tehnică de echipele din 60 de campionate din toată lumea, observând că peste 50% și-au schimbat antrenorii pe parcursul sezonului 2022/23.

Nicolae Dică

Credit imagine: Eurosport

Specialiștii de la CIES Football Observatory au realizat o nouă analiză a sezonului 2022/23. Aceștia au pus sub lupă 60 de campionate din toată lumea, analizând câte dintre echipe și-au schimbat antrenorii pe parcursul stagiunii.
CIES a stabilit, pe baza datelor obținute, că dintre cele 850 de formații analizate, 484 au încheiat sezonul cu alți tehnicieni decât aveau la început. Astfel, în urma analizei, specialiștii au ajuns la concluzia că 56,9% dintre cluburile din cele 60 de campionate și-au schimbat componența băncii tehnice.
Cele mai multe astfel de modificări au fost făcute de echipe din Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord și Serbia, unde peste 87% dintre cluburi și-au luat alți antrenori pe parcursul sezonului.
La polul opus, țara în care o singură echipă și-a schimbat tehnicianul în această stagiune este India, unde procentul este de 9,1%.
Citește și:

SuperLiga, pe locul 24 în topul campionatelor în care echipele și-au demis antrenorii

În ceea ce privește cele mai puternice 5 campionate din Europa, procentajele variază de la 55% în Premier League, unde 11 formații au încheiat sezonul cu antrenori diferiți, la 50% în La Liga și Ligue 1 (10/20 de echipe), 44,4% în Bundesliga (8/18 echipe) și până la 35% în Serie A (7/20 de echipe).
SuperLiga României se află pe locul 24 în analiza CIES Football Observatory, cu un procent de 62,5%, 10 dintre cele 16 formații din campionat schimbându-și antrenorii în acest sezon.
SuperLiga se remarcă, însă, prin faptul că tehnicienii au rezistat mai puțin de 25% dintre meciuri până la momentul demiterii, acesta fiind cel mai mic procentaj dintre cele 60 de ligi analizate.
La polul opus se află campionatul din Jamaica, unde antrenorii au condus echipele în 64,9% dintre partide înainte de despărțire.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo