Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vești bune pentru Gică Hagi! Când ar putea evolua Farul pe noua arenă din Constanța

Bianca Dumitru

Publicat 28/08/2022 la 14:54 GMT+3

Farul Constanța va avea un stadion nou în circa doi ani. Cel puțin asta își dorește primarul orașului, Vergil Chițac, care a anunțat că, dacă lucrările se vor desfășura conform planului, echipa lui Gică Hagi ar putea evolua pe noua arenă din sezonul 2024/25.

Gheorghe Hagi

Credit imagine: Eurosport

Farul Constanța va putea juca, începând din următorii ani, pe un stadion modern. Oficialitățile de la malul mării intenționează modernizarea arenei care îi poartă numele lui Gică Hagi.
Proiectul are un termen de finalizare de 2 ani, iar primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat că lucrările la stadion ar putea fi încheiate și mai devreme, dacă totul va decurge conform planului.
Demolările arenei pe locul căreia va fi amplasat noul stadion ar putea începe la jumătatea anului viitor, după care va începe reconstrucția, care ar putea fi realizată în 12-18 luni.
În aceste condiții, Farul Constanța ar putea juca pe o arenă la standarde moderne din iarna sezonului 2024/25.
Stadion Farul Constanța
Citește și:

"E un termen ambițios, dar fezabil"

"Eu știu așa, că în momentul de față, termenul de realizare a stadionului, de la începutul lucrărilor, este de doi ani de zile. Dacă se decide altfel și dacă ei se grăbesc cu lucrările... Constructorul are un termen maximal, în definitiv el poate să termine, dacă se capacitează, și mai devreme, stadionul. Atunci, 2024 ar fi un termen ambițios, dar fezabil.
Cam până în martie să facem toată documentația necesară, inclusiv licitațiile și să desemnăm firma care va demola și până în august să fie demolat stadionul.
Asta presupune ca guvernul, între timp, CNI, să facă licitația de proiectare și execuție a stadionului nou, ceea ce înseamnă că ei trebuie să termine licitația, să facă și proiectarea până în august anul viitor, de așa manieră încât am terminat, ei să se apuce de construit.
Stadionul trebuie să fie tot acolo, că am auzit discuții că îl ducem în altă parte. Stadionul rămâne tot acolo. Și fiți convinși că tehnologiile de demolare, în acest moment, fac de așa manieră încât să nu poluăm nimic din perdeaua de apă, praful rămâne acolo și nici să nu deranjăm locuitorii din zonă. Va fi totul foarte sigur", a declarat Vergil Chițac, potrivit FocusPress.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo