Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#VOCE | FCSB, campioana deziluziilor continue

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 23/05/2023 la 12:54 GMT+3

FCSB a ratat, odată cu meciul de duminică de la Constanța, pentru a opta oară consecutiv, titlul de campioană a României.

FCSB

Credit imagine: facebook

Articol scris de Teo Drăghici
Când totul părea că merge "ca pe roate", iar echipa părea că a căpătat maturitatea ce i-a lipsit în ultimele sezoane pentru a triumfa pe plan intern, FCSB "a dat cu piciorul", în stilul caracteristic, probabil uneia dintre cele mai favorabile situații în care s-a aflat în ultimii ani în încercarea de a câștiga campionatul.
În ciuda presiunii și a importanței acestui joc, FCSB a început tare, arătând precum o echipă campioană, de-un pragmatism ce aducea aminte de CFR-ul anilor trecuți. Astfel, era minutul 17, iar roș-albaștrii aveau în cont un avantaj de două goluri diferență, în cel mai important meci al sezonului, scenariu ideal pentru orice echipă.
Însă nu și pentru FCSB, care parcă s-a speriat de acest rezultat, fără să știe cum să îl gestioneze și să aducă meciul într-un punct favorabil lor, cărora le-au disparut orice fel de repere și principii tactice odată cu golul din minutul 42 al lui Mateus Santos, în urma gafei lui Târnovanu.
FCSB a ieșit de la pauză precum o echipă de amatori, care nu mai jucaseră până atunci nicun fel de meci de o asemenea presiune, în totală contradicție cu prima repriză. În cel de-al doilea act, echipa bucureșteană și-a pierdut orice fel de luciditate și gând ofensiv, bazându-se doar pe sclipirile lui Florinel Coman, prea puțin pentru o echipă ce caută măreția.
Oaspeții au fost dominați categoric la mijlocul terenului de prospețimea lui Băluță și Nedelcu, anihilați excelent în prima parte, au pierdut majoritatea duelurilor și au fost mai mereu ultimii la minge sau în erori de poziționare, de nepermis pentru o echipă care pretinde să devină campioană.
Farul a simțit scăderea de formă și de luciditate a roș-albaștrilor odată cu venirea de la cabine, venind totodată pe un val de încredere oferit de golul de dinaintea pauzei, reușind să-și demonstreze clasa și să profite de degringolada celor de la FCSB, marcând în două rânduri și devenind campioană, cum nu se putea mai frumos.
Citește și:

FCSB, un nou titlu ratat

FCSB își mai adaugă în colecția de deziluzii episodul Farul Constanța, după antecedentele, semnate de FC Voluntari, CFR Cluj, Poli Iași sau Viitorul. Această echipă pare că și-a pierdut apetitul pentru trofee și performanță, cu care și-a învățat suporterii timp de decenii întregi și rămâne de văzut care-i va fi viitorul, viitor care depinde, fără îndoială, de patronul care va renunța, cel mai probabil, să investească bani în această echipă dacă ea nu va produce performanță în viitorul apropiat.
Se irosesc o mulțime de jucători talenați care au un potențial imens pentru țara noastră, care aleg FCSB pe motiv că doresc performanță, în condițiile în care clubul are un singur trofeu câștigat din anul 2015, o Cupă a României, jucătorii fiind însă ademeniți de salariile mari oferite.
Roș-albaștrii o vor lua din nou de la capăt, odată cu sezonul viitor, încercând a noua oară cosecutiv să-și atingă marele vis, titlul de campioană. Încă un an de emoții si trăiri la maxim pentru fani, care sunt de apreciat pentru loialitatea lor după toate cele întâmplate la aceasta echipă în ultimii 8 ani, fani a căror răbdare este una de oțel.
FCSB a avut în toți acești ani, în care s-a confruntat cu eșecuri în masă, cel mai bun și valoros lot din prima ligă, după părerile multor specialiști, însă orice "păpușă scumpă" are nevoie de un ventriloc priceput, dovadă că FCSB nu l-a găsit până în acest moment și poate că nici nu-și dorește să-l găsească.
Crezi că va putea FCSB să câștige SuperLiga sezonul următor?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo