Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

11 concluzii după etapa a 27-a din Superliga

Ion Alexandru

Actualizat 27/02/2024 la 10:12 GMT+2

Etapa 27-a din Superliga a avut de toate: premiere, controverse și goluri frumoase. Am avut meciul cu cele mai multe cartonașe roșii din acest sezon, un căpitan care "și-a îngropat echipa de suflet" (declarația îi aparține), un gol a la Adrian Ilie cu Columbia la Mondialul din 98, patroni care se pozează cu trofeele rivalilor și, nu în ultimul rând, un meci fără...cornere.

Darius Olaru și Adrian Șut, FCSB. Sursa: Captură Digi Sport.

Credit imagine: Eurosport

Un lucru este clar! Nu te poți plictisi în Superliga din România. Această etapă a propus multe lucruri inedite, faze spectaculoase și un lider care câștigă chiar dacă a avut doi jucatori eliminați. Acestea sunt cele 11 concluzii după etapa a 27-a:
1. Chinuit, cu mulți nervi, dar meritat. Așa a câștigat FCSB cu Botoșani. Nana Antwi a luat roșu la 18 minute după ce a debutat ca titular, iar golgheterul Olaru a vrut să-i arate, ca un căpitan adevărat, că este alături de el. FCSB - Botoșani 3-2 a fost meciul cu cele mai multe goluri din această etapă, dar și singurul din acest sezon care a produs 3 cartonașe roșii.
2. Rapid a pierdut primele puncte din 2024 la Iași după o gafă de începător a veteranului Săpunaru, iar fanii le-au strigat jucătorilor "Rușine să vă fie". Înfuriați de faptul că nu meritau un astfel de tratament după un debut atât de bun de an, Albu și Borza au petrecut într-un club după înfrângerea de la Iași. Excluderea temporară (patronul a spus pe perioadă nedeterminată, președintele a îndulcit-o la o singură etapă) din lot îi face mai rău lui Bergodi decât jucătorilor care au vrut să vadă de ce sunt atât de lăudate fetele din Moldova.
3. Șefii efemeri ai lui Dinamo au provocat o supărare mai mare fanilor decât înfrângerea drastică de la Cluj. Să te pozezi zâmbitor cu trofeele CFR-ului, când tu acasă ai de două ori mai multe, înseamnă în limba corporateză "devalorizarea intrinsecă a propriului brand cu consecințe în resale". Atunci când nu te pricepi la business-ul din care vrei să faci bani îți faci temele.
Șefii lui Dinamo s-au pozat cu trofeele CFR-ului. Sursa foto: AS.ro
4. CFR Cluj a revenit pe locul 2, după o victorie conturată în repriza a doua a meciului cu Dinamo. Otele are doar 24 de ani va aduce o sumă excelentă la bugetul ardelenilor în vara viitoare. Deac a sărbătorit meciul 400 în campionatul intern cu o pasă de gol.
5. Budescu s-a aflat și el la o premieră în carieră. A dat gol într-un meci, dar n-a fost nici pe departe cea mai frumoasă reușită a partidei de la Ovidiu. Frederic Maciel de la Oțelul va fi invitat la lansarea filmului de celebrare a Generației de Aur. Adrian Ilie ar trebui să încaseze drepturile de autor pentru execuția portughezului!
Citește și:
6. Aveți 30 de minute să vorbim despre preluarea a la Bergkamp a lui Harrison de la golul 3 al lui Poli Iași? Dacă mai face astfel de nebunii, fostul junior al lui Tottenham "riscă" să devină cel mai bun englez care a jucat în România.
7. Maldonado e mai bun în atac decât apărare. Fundașul care a dat Los Angeles pentru Craiova a adus prima victorie a Universitătii pe teren propriu după aproape 3 luni! După două rezultate de 2-2 consecutive, Petev a reușit să câștige un meci în care dă 2 goluri. De la venirea lui Dică, Voluntariul nu a dat gol din acțiune în aproape 400 de minute de fotbal.
Universitatea Craiova - FC Voluntari
8. Unde a fost Alin Roman până la 30 de ani? În liga a treia din Austria la Volkamarkt, Stadl Paura sau Vorwarts Steyr...Un lucru e clar, starul lui Poli Iași nu va retrograda, chiar dacă moldovenii nu vor ști să evite căderea în liga a doua. E prea bun pentru asta.
9. UTA este cea mai bună echipă din Superliga în ultimele 5 etape! Deși a început anul cu un 0-4 pe Arena Națională în fața liderului FCSB, echipa lui Rednic este în buza zonei playoff și are un final de sezon regular de foc. Rapid (deplasare), FCU Craiova (acasă) și Dinamo (deplasare) sunt adversarele arădenilor până la final.
10. Primul gol în Superliga a portughezului Ruben Fonseca a adus un succes foarte important pentru Hermannstadt. Un merit deosebit la această victorie născută greu cu FCU Craiova îl are și portarul sibienilor Căbuz.
11. Sepsi - "U" Cluj a fost meciul fără goluri care nu a surprins pe foarte multă lume, dar a dat de muncă statisticienilor. A fost 0-0 și la cornere, un lucru fooooarte rar întâlnit de la introducerea acestuia în 1873, după regulamentul "Sheffield".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol