Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

11 concluzii după semietapa a 5-a din Superliga

Ion Alexandru

Actualizat 15/08/2023 la 07:43 GMT+3

Cele trei echipe românești care încă ne reprezintă în Europa au amânat meciurile din etapa a 5-a, așa că oltenii și dinamoviștii și-au "făcut de cap". Rapid a pierdut a doua oară la rând și presiunea din Giulești crește în jurul lui Bergodi.

Dennis Politic (Dinamo)

Credit imagine: facebook

Pentru a doua etapă la rând, cele două echipe din Craiova au câștigat și urcă în clasamentul din Superliga. Dinamo a reușit primul succes în prima ligă după 1 ani și fix 100 de zile, în timp ce primarul Iașiului și-a amenințat alegărorii că face exact ce a promis în campanie. Fotbalul l-a convins! Acestea sunt concluziile după semietapa a 5-a:
1. 5 etape a durat "luna de miere" a lui Bergodi la Rapid. Mii de fani i-au cerut demisia italianului după 0-2 cu Petrolul. Greu de înțeles ce vină are Bergodi la ultimele 3 goluri încasate de rapidiști, dar e clar că echipa nu joacă la nivelul dorit în anul centenarului.
2. Emil Săndoi a avut de ales între Miculescu și Politic pentru lotul de la Euro u21. Riscam serios să marcăm în cele trei meciuri din grupă dacă îl alegea pe noul jucător al lui Dinamo.
3. Rapidul are 6 goluri marcate și 3 autogoluri, toate în meciurile din ultimele două etape în care nu a luat puncte.
4. Dinamo a obținut prima victorie în prima ligă după 465 de zile grație unui joc bun, dar și a unui autogol stupid în minutul 95. Ultimul adversar învins de dinamoviști a fost...Botoșani, în mai 2022.
5. Petrolul a obținut prima victorie după 27 de ani în Giulești, în campionat, grație unui joc solid și a autogolurilor stupide "reușite" de rapidiștii temporari Oaidă și Borja Valle.
Citește și:
6. Primarul Iașiului amenință că bagă bani în centre de copii și juniori după un cartonaș roșu încasat de Alin Roman la meciul pierdut cu U Craiova. Locuitorii Iașiului îi mulțumesc arbitrului Istvan Kovacs.
7. U Craiova a reușit o victorie concludentă deși a fost condusă până în minutul 65. Mitriță și Ivan visează să fie ca Son și Kane la Tottenham. Echipa antrenată acum de Reghecampf nu a pierdut în actuala ediție de campionat și a urcat pe locul 2.
8. Oltenii lui Mititelu s-au trezit după un început slab de campionat. Echipa lui Dică a zburdat pe teren într-o repriză perfectă cu 3 goluri și a fost destul pentru a doua victorie consecutivă.
9. Apărarea Voluntariului s-a speriat de locul 2 și a făcut cadou după cadou la Craiova.
10. U Cluj a ajuns la al treilea 1-1 în primele 5 etape. Deși a pierdut un singur meci, Toni Petrea are bagajele făcute.
Cine va câștiga titlul în SuperLigă în sezonul 2023/24?
11. Într-un weekend cu doar 5 meciuri s-au dat 14 goluri. Nu e rău deloc, mai ales că partidele Hermannstadt - FCSB, CFR - Sepsi și Farul - UTA au fost amânate. Succes echipelor românești din preliminariile Conference League. Sper ca aceste amânări să fie cu noroc!
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol