Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

6 fotbaliști din SuperLigă, în topul celor mai buni jucători U20 din lume! Pe ce posturi evoluează

Bianca Dumitru

Publicat 25/12/2023 la 17:28 GMT+2

CIES Football Observatory a făcut o analiză a fotbaliștilor născuți în 2003 sau mai târziu, care evoluează în 49 de campionate din toată lumea, evidențiind cine sunt cei mai experimentați jucători U20 din lume, în funcție de poziția pe care joacă.

Pantea, Borza, Bîrligea (România)

Credit imagine: facebook

Specialiștii de la CIES Football Observatory au realizat o nouă analiză amplă, pe final de 2023. Aceștia au pus sub lupă 49 de campionate din toată lumea, analizându-i pe fotbaliștii născuți în 2003 sau mai târziu.
CIES a stabilit, pe baza datelor obținute, cine sunt jucătorii cu cea mai mare experiență acumulată. "Scorul experienței" a fost stabilit în funcție de numărul de minute de joc oficiale, procentul de apariții în primul 11 și nivelul sportiv al meciurilor în care au fost angrenați fotbaliștii.
Cei 270 de jucători analizați au fost împărțiți în 9 categorii, fiind prezentat câte un top 30 al celor care au înregistrat cel mai bun scor pentru 9 posturi diferite.
În ceea ce-i privește pe portari, liderul clasamentului este Guillaume Restes, goalkeeper-ul lui Toulouse, care are un scor de 77,6. Dintre fundașii centrali se remarcă Giorgio Scalvini, jucătorul Atalantei, cu 92,7, în timp ce Alejandro Balde (Barcelona, scor 95,4) este cel mai experimentat fundaș stânga U20, iar Arnau Martinez (Girona, scor 95,4) este lider în topul fundașilor dreapta.
Dintre mijlocașii defensivi, cel mai bun scor a fost obținut de Pablo Gavi, jucătorul Barcelonei fiind pe primul loc cu 96, în timp ce Jude Bellingham, fotbalistul lui Real Madrid, conduce topul mijlocașilor ofensivi, cu un scor de 96,2.
Alejandro Garnacho (Manchester United, scor 82,9) este lider în ierarhia extremelor stânga U20, Xavi Simons (RB Leipzig, scor 90,6) conduce topul aripilor dreapta, iar Rasmus Hojlund este cel mai experimentat atacant central, jucătorul lui United având un scor de 88,9.
Citește și:

6 fotbaliști din SuperLigă, în topul celor mai buni jucători U20

Cea mai bine reprezentantă competiție în această analiză a celor de la CIES Football Observatory este La Liga, care dă 17 jucători. Campionatul Spaniei este urmat în top de Eredivisie (campionatul Olandei), MLS și Pro League (campionatul Belgiei), fiecare cu câte 16 reprezentanți.
SuperLiga dă 6 jucători, care au prins câte un loc în topurile celor mai experimentați 30 de fotbaliști U20 realizate pentru 3 posturi diferite. Astfel, pentru postul de fundaș stânga, Andrei Borza, născut în 2005, se află pe locul 19, cu un scor de 66,6, iar Ionuț Amzar, născut în 2003, ocupă a 27-a poziție, cu un scor de 60,3.
FCSB are un reprezentant în topul celor mai experimentați 30 de fundași dreapta. Alexandru Pantea se află pe locul 16, cu un scor de 67,3, cel mai mare scor obținut de un român.
SuperLiga are cei mai mulți reprezentanți în topul privind postul de extremă dreapta. 3 jucători din campionatul României se află în acest clasament, cel mai bine poziționat fiind Adrian Mazilu, care se află pe locul 17, cu un scor de 64,1.
Fotbalistul celor de la Farul este urmat în această ierarhie de Rareș Pop, jucătorul de 18 ani al celor de la UTA Arad, care a înregistrat un scor de 63,1, fiind pe locul 20, și de Alexandru Musi, ocupantul poziției 25, cu un scor de 61,3.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo