Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Când primește FCSB trofeul de campioană? LPF a decis la ce meci vor fi premiați roș-albaștrii

Dani Morar

Publicat 17/04/2024 la 21:55 GMT+3

FCSB are titlul de campioană a SuperLigii aproape asigurat. Roș-albaștrii pot câștiga competiția încă din această etapă, când vor primi vizita Rapidului, dar chiar și așa, nu vor primi trofeul în weekend, LPF decizând la care meci vor fi încoronați bucureștenii.

FCSB

Credit imagine: Eurosport

FCSB a mers ceas după înfrângerea cu rapid din ultima etapă a sezonului regulat. Roș-albaștrii au câștigat toate cele 4 meciuri din play-off, ultima dată impunându-se pe terenul CFR-ului, iar astrele s-au aliniat și contracandidatele s-au încurcat între ele.
Echipa antrenată de Elias Charalambous a ajuns astfel să aibă 13 puncte avans în fruntea clasamentului, cu 6 etape rămase de disputat. Diferența este una mai mult decât liniștitoare, punându-se problema doar când vor primi jucătorii medaliile.
FCSB poate deveni campioană încă din acest weekend. Vicecampioana trebuie să o învingă pe rapid, iar CFR Cluj și Universitatea Craiova să se încurce pentru ca acest lucru să se întâmple.
Chiar și așa, FCSB nu va primi trofeul până aproape de finalul sezonului. Potrivit GSP, trofeul de campioană le va fi înmânat roș-albaștrilor abia la ultimul meci acasă din acest sezon, cel cu CFR Cluj, din etapa a 9-a a play-off-ului, atunci când aceștia vor fi în proporție de 99% campioni.
Citește și:

FCSB poate deveni campioană după derby-ul cu Rapid

Ordinea partidelor din etapa a 5-a a fost deja stabilită și e clar că FCSB nu poate celebra cucerirea titlului imediat după meciul cu Rapid, pentru că acea partidă se va disputa sâmbătă, după duelul dintre Farul și CFR Cluj (vineri), dar înainte de cel dintre Sepsi și Universitatea Craiova (duminică).
Așadar, prima condiție ca FCSB să câștige campionatul după etapa a 5-a a play-off-ului e ca CFR să nu câștige cu Farul. Apoi, echipa lui Charalambous trebuie să bată Rapid și să spere că Sepsi o va încurca pe Universitatea Craiova.
De notat că FCSB devine campioană cu 3 puncte contra Rapidului și dacă celelalte două meciuri ale rundei se vor termina la egalitate. În acest context, FCSB s-ar distanța la 15 puncte de Craiova și CFR Cluj, dar în caz de egalitate de puncte la final de sezon ar fi în față, pentru că nu a beneficiat de rotunjire după sezonul regular. Dacă echipa din Berceni nu se va încorona săptămâna viitoare, există șanse reale să o facă după etapa a 6-a din play-off, în care va juca în deplasare cu Sepsi.
Cu titlul ca și cucerit, jucătorii lui Elias Charalambous pot fi siguri de un lucru, și anume că vor reveni în preliminariile Ligii Campionilor după o pauză de șapte ani. În 2017, FCSB dădea piept cu Sporting Lisabona în play-off-ul UCL și pierdea la general cu 5-1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo