Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Capitolele la care FCSB a strălucit în acest sezon al SuperLigii! Singurul minus al roș-albaștrilor

Bianca Dumitru

Publicat 31/01/2024 la 16:37 GMT+2

FCSB este lider detașat în clasamentul din SuperLigă, roș-albaștrii fiind mari favoriți la câștigarea titlului, după 23 de etape. Vicecampioana României stă cel mai bine la numărul de șuturi pe poartă, dar la posesia mingii și la procentul paselor reușite este abia pe locul 3.

Florinel Coman și Alexandru Băluță (FCSB)

Credit imagine: facebook

FCSB este pe primul loc în clasamentul din SuperLigă, după 23 de etape. Roș-albaștrii au acumulat 50 de puncte, având un avans de 11 puncte în fața formațiilor de pe locurile 2 și 3, CFR Cluj și Rapid.
În acest moment, pe locurile de play-off se mai află Farul Constanța, Universitatea Craiova și Sepsi Sf. Gheorghe, diferența între echipele de pe locurile 2-6 fiind de doar 6 puncte. Astfel, lupta pentru titlu s-ar putea "aprinde" în play-off, unde echipelor li se înjumătățesc punctele.
FCSB pare acum marea favorită la obținerea titlului, iar conform unei statistici puse la dispoziție de cei de la CIES Football Observatory, roș-albaștrii strălucesc la câteva capitole importante.
Fotbaliștii lui Elias Charalambous reușesc, de pildă, cele mai multe șuturi pe poartă, având o medie de 5,9 per meci. Pe locul 2 se află Farul Constanța, cu 5,6, în timp ce Universitatea Craiova și CFR Cluj completează podiumul, cu 5 șuturi pe poartă reușite per meci.
La polul opus în această ierarhie se află Dinamo, care are cea mai slabă medie a șuturilor pe poartă. Doar 2,6 per meci dau jucătorii echipei din Ștefan cel Mare, fiind singura echipă cu o medie de mai puțin de 3 șuturi pe poartă.
Citește și:

FCSB, statistici foarte bune în SuperLigă

FCSB excelează și la numărul de șuturi pe poartă reușite de adversari într-un meci, având o medie de doar 3,2 per partidă, dar și în privința paselor pe care le dau adversarii în ultima treime a roș-albaștrilor. Aceștia din urmă au o medie de 29,8 per meci, a doua cea mai mică din campionat, Poli Iași fiind singura echipă care stă mai bine (29,6).
În ceea ce privește posesia balonului sau procentajul paselor reușite, roș-albaștrii sunt pe locul 3, fiind depășiți doar de cele două echipe din Craiova. Universitatea stă cel mai bine la posesie, cu 57,3%, față de 53,5% cât are FCSB, iar la pase precise pe primul loc este FC U, cu 84,4%, față de 82,9% cât a înregistrat vicecampioana României.
În schimb, jucătorii lui Elias Charalambous sunt abia pe locul 12 în clasamentul echipelor care reușesc cele mai multe pase precise în ultima treime a adversarilor, având o medie de 32,3 per meci. Pe primele locuri în această categorie se află CFR Cluj (42,8 per meci), Universitatea Craiova (40,1) și Farul Constanța (40).
FCSB este, în mod normal, și echipa cu cele mai multe puncte câștigate per meci (2,2). Roș-albaștrii au o linie foarte bună, cu 15 victorii (cele mai multe obținute de o echipă în acest sezon al SuperLigii), 5 remize și doar 3 înfrângeri (cele mai puține înregistrate de o formație din campionat).
În următoarea etapă, cea de-a 24-a, echipa lui Charalambous va juca luni seară, de la ora 20:00, pe teren propriu, în compania celor de la Farul Constanța, echipă care se află pe locul 4 în clasamentul din SuperLigă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo