Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ajuns la 37 de ani, Deac e un exemplu pentru toți fotbaliștii români: "Nu mă gândesc la retragere!"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 22/10/2023 la 14:28 GMT+3

Ciprian Deac a ajuns în ultimul său an de contract cu CFR Cluj, dar mijlocașul de 37 de ani încă nu se gândește să părăsească echipa sa de suflet, implicit și fotbalul. Cu 7 titluri ale României în palmares, "Cipri" știe că se va retrage de la echipa feroviară.

Ciprian Deac of CFR Cluj runs with the ball from Elseid Hysaj of SS Lazio during the UEFA Europa Conference League

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Ciprian Deac este unul dintre cei mai longevivi jucători din Superligă. Ajuns la 37 de ani, fostul internațional român nu mai este la forma de altădată, venind după două operații la genunchi, respectiv la umăr.
În acest sezon, decarul CFR-ului a evoluat în doar 8 partide, marcând o dată. Andrea Mandorlini, antrenorul fostei campioane a României, îl folosește mai mult din postura de rezervă, sau în meciuri contra adversarilor mai modești.
Chiar și trecând prin această perioadă mai dificilă, Deac nu vrea să audă de retragere: "Întrebarea asta cred că o aud în fiecare zi. Eu mai am contract până la anul, mă simt bine. Atât timp cât staff-ul tehnic are nevoie de mine, voi juca cu mare plăcere. Încă nu mă gândesc la retragere. E clar că mă apasă această presiune pentru că va veni momentul și încerc să îl amân cât de mult pot", a declarat acesta, într-un interviu pentru Sport.ro.
Citețte și:

CIprian Deac știe de la ce echipă se va retrage

Printre cei mai titrați fotbaliști români din istorie, Deac a spus că singura echipă de la care vrea să se retragă este CFR Cluj: "Așa mi-aș dori. Aici am debutat în Liga 1 și mi-ar plăcea foarte mult ca aici să-mi închei cariera. E clar că aici îmi voi încheia cariera, nu mai vreau să plec în altă parte. M-am atașat foarte mult de acest club, de familia CFR.
Încerc foarte mult să am grijă de mine. Mă trezesc de foarte dimineață, ajung primul la stadion. Îmi fac eu programul, care durează o oră și 30 de minute, o oră și 45 de minute. După care urmează antrenamentul și mai rămân cam 30 de minute la sală. Apoi vine partea de recuperare. Vin la 8 la stadion și plec la 3-4 după masă.
Chiar am calculat, undeva la peste doi ani nu am putut juca din cauza accidentărilor. Cred că doar umărul drept a scăpat neoperat. În rest, peste tot, dar asta face parte din această meserie. Mi-am asumat de la început. Sportul de performanță e o uzură foarte mare și sunt conștient de ce mă va aștepta după ce mă voi retrage. Am făcut ce mi-a plăcut și nu regret nimic.
Am la piciorul drept un metal, o agrafă cu un șurub. La umărul stâng, la fel. Pot să zic că am emoții când mă duc la aeroport și trebuie să trec", a încheiat Deac.
Ciprian Deac va putea să bifeze prezența cu numărul 443 în tricoul vișiniu al clujenilor la meciul de luni seară, împotriva nou promovatei, Oțelul Galați. Acesta este golgheterul absolut al ardelenilor cu 85 de reușite.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo