Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Abdallah, "îngropat" de Comisia de Disciplină! Suspendare uriașă, care ar fi putut crește și la 24 de etape

Maria Olteanu

Publicat 30/04/2024 la 23:23 GMT+3

Hakim Abdallah, eliminat pentru un fault extrem de dur la jocul dintre Dinamo și FC Botoșani, în urma căruia Romario Benzar a ajuns la spital cu capul plin de sânge, a fost penalizat cu nu mai puțin de 6 etape de suspendare de Comisia de Disciplină.

Selmani și Abdallah au ratat marile ocazii ale lui Dinamo în deplasarea de la Iași. Sursa foto: facebook.com/DinamoBucurestiOfficial

Credit imagine: facebook

Atacantul celor de la Dinamo, Hakim Abdallah (26 de ani), a fost aspru sancționat de Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal, după faultul extrem de dur pe care i l-a aplicat lui Romario Benzar la jocul dintre Dinamo și FC Botoșani.
Fotbalistul bucureștenilor a mers cu talpa direct pe fruntea adversarului său, pe care l-a făcut KO. Benzar a rămas inert pe gazon, plin de sânge, iar Abdallah a văzut cartonașul roșu în minutele de prelungire ale primei părți.
După ce fundașul moldovenilor a suferit un traumatism cranio-cerebral acut deschis, cu o plagă zdrobită parietală, de aproximativ 5 centimetri, decizia Comisiei de Disciplină a fost pe măsură.

Abdallah, suspendare uriașă după ce l-a comoționat pe Benzar

Jucătorul celor de la Dinamo a fost penalizat cu nu mai puțin de 6 runde de suspendare și amendat cu 10.000 de lei.
Suspendarea dictată a fost acordată în baza articolului 63.2.4, punctul a, care face referire la "lovirea cu palma, cotul, braţul, pumnul, capul, piciorul ori călcarea adversarului" și prevede "suspendare de la 2 la 6 jocuri dacă nu au produs vătămare fizică, de la 6 la 10 jocuri dacă s-a cauzat vătămarea fizică a victimei sau de la 16 la 24 de jocuri dacă s-a cauzat vătămarea fizică gravă a victimei", potrivit GSP.ro.
Practic, jucătorul celor de la Dinamo a scăpat ieftin, având în vedere că ar fi putut primi o penalizare și mai mare, analizând urmările faultului său extrem de dur.
Suspendat șase jocuri, Abdallah nu va mai putea evolua în această stagiune pentru Dinamo, în ultimele două meciuri rămase din play-out și nici la potențialele meciuri de la baraj, în cazul în care bucureștenii ar ajunge într-o astfel de situație.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo