Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamo, probleme uriașe înaintea meciului decisiv cu UTA! Două accidentări șocante în lotul lui Kopic

Bianca Dumitru

Actualizat 10/05/2024 la 12:20 GMT+3

Dinamo o va înfrunta duminică seară, de la ora 21:30, pe teren propriu, pe UTA Arad, într-un meci contând pentru ultima etapă a play-out-ului SuperLigii, partidă care poate fi decisivă în salvarea de la retrogradare a echipei lui Zeljko Kopic. Înaintea duelului, "câinii roșii" se confruntă cu două accidentări grave ale unor fotbaliști importanți.

Dinamo

Credit imagine: Getty Images

Dinamo va primi duminică seară, de la ora 21:30, vizita celor de la UTA Arad, într-un meci contând pentru ultima etapă a play-out-ului SuperLigii. Partida are o miză uriașă pentru echipa lui Zeljko Kopic, care e obligată să câștige pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare.
Înaintea partidei, staff-ul tehnic a ajuns într-o situație dificilă, doi dintre cei mai importanți jucători ai lotului confruntându-se cu accidentări șocante. Darko Velkovski și Astrit Selmani au intrat pe lista fotbaliștilor indisponibili pentru duelul cu UTA.
Primul s-a accidentat la antrenamente, după un duel ușor pentru minge. Deși problema a părut minoră la început, medicii i-au spus că nu va mai putea să facă nimic în următoarele săptămâni, accidentarea fiind surprinzătoare pentru un jucător de fotbal.
"O lovitură în zona stomacului, aveam să aflăm ulterior că la mușchiul oblic. S-a prăbușit și n-a mai putut sta pe picioare. I-a dat doctorul niște medicamente și a părut că va fi ok.
Totuși, durerile au persistat, au devenit tot mai mari. A făcut un control amănunțit, la un cabinet specializat. Specialiștii au spus că dacă ar fi fost un luptător de MMA sau de box, atunci ar fi înțeles situația, dar că un astfel de caz, la fotbal, apare unul la nu știu câte zeci de mii!
De necrezut... După control i s-a spus ca 2-3 săptămâni să nu mai facă antrenamente sau să joace fotbal. A fost un șoc", au declarat oficialii lui Dinamo pentru GSP.
În ceea ce-l privește pe Selmani, acesta s-ar fi accidentat la încălzire, iar problema la menisc pe care a suferit-o îl va împiedica să mai revină în acest sezon, urmând a rata inclusiv meciurile din barajul de menținerea în SuperLigă, în cazul în care dinamoviștii prind un loc de baraj.
"Nici măcar la antrenament, ci la stretching, la încălzire. Făcea mișcări simple, în față, nici măcar laterale, ca să zici că ar fi fost obligat să facă mișcări mai complicate. Menisc! Înainte nu simțise nicio durere.
Este o nebunie tot ceea ce se întâmplă. Astrit devenise important în vestiar, începuse să se impună, să-i încurajeze pe coechipieri", au adăugat reprezentanții clubului din Ștefan cel Mare.
Citește și:

CALCULELE PENTRU SALVAREA DE LA RETROGRADARE ÎNAINTE DE ULTIMA ETAPĂ DIN PLAY-OUT

În acest moment, FCU Craiova și Dinamo sunt pe locuri direct retrogradabile și doar o minune ar face ca ele să se salveze sau să meargă la baraj. Au nevoie de victorii obligatoriu în confruntările cu FC Hermannstadt, respectiv UTA Arad, dar și de un joc favorabil al rezultatelor.
Dacă nu vor reuși să câștige duelurile din ultima etapă, Dinamo și FCU Craiova vor retrograda în Liga 2 fără să mai conteze rezultatele din celelalte meciuri. În caz contrar, lupta va deveni extrem de încinsă, dar șansele vor fi și așa extrem de mici.
Dinamo mai are șanse de salvare directă dacă câștigă, dar și dacă se îndeplinesc următoarele condiții:
  • FC Botoșani pierde cu Oțelul Galați
  • FC Voluntari pierde cu Universitatea Cluj
  • Poli Iași pierde cu Petrolul Ploiești
  • FCU Craiova nu câștigă cu FC Hermannstadt
Dinamo poate spera la baraj și dacă câștigă și se îndeplinesc oricare două dintre condițiile de mai sus.
De partea cealaltă, FCU Craiova, cealaltă echipă cu șanse minime de salvare, trebuie să câștige ultima etapă și să aștepte următoarele rezultate pentru a se salva direct:
  • FC Botoșani pierde cu Oțelul Galați
  • FC Voluntari pierde cu Universitatea Cluj
  • Poli Iași pierde cu Petrolul Ploiești
Oltenii pot termina și pe poziție de baraj, dar pentru asta este nevoie să își câștige meciul și să se îndeplinească una din condițiile de mai sus.
Celelalte trei echipe sunt doar la mâna lor pentru a prinde cel puțin o poziție de baraj și a fi sigure că nu retrogradează direct. Dacă va remiza cu Oțelul, FC Botoșani va merge în cel mai rău caz la baraj, în timp ce o victorie o salvează direct.
FC Voluntari va scăpa de retrogradarea directă dacă va remiza cu Universitatea Cluj, iar Poli Iași nu ar avea cum să mai retrogradeze direct dacă va face egal cu Petrolul, urmând a prinde, în cel mai rău caz, un loc de baraj.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo