Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Farul "s-a înecat" cu ultima clasată. Dinamo produce surpriza și răpune campioana la malul mării, scor 2-0

Maria Olteanu

Actualizat 12/02/2024 la 21:57 GMT+2

Dinamo București a reușit să producă surpriza în epilogul rundei cu numărul 25 din Superliga și să câștige cu 2-0 pe terenul campioanei României, Farul.

Farul - Dinamo, foto: GSP.ro

Credit imagine: Eurosport

Farul și Dinamo au încheiat luni seara, la Ovidiu, etapa cu numărul 25 din Superliga. Campioana României, cu gândul doar la succes, pentru a-și securiza poziția de play-off, a primit-o pe teren propriu pe ultima clasată din România, și ea cu dorința să obțină toate punctele puse în joc, pentru a o egala pe FC Botoșani, care remizase cu doar câteva ore în urmă în deplasarea de la Arad, cu UTA.
Cu campioana României net superioară și principala favorită la victorie, Dinamo a prestat un joc excelent la malul mării, făcând-o pe Farul să pară o echipă mică.
Ultima clasată din Superliga a gestionat foarte bine confruntarea și a produs surpriza, impunându-se cu 2-0 pe terenul trupei lui Gică Hagi.
Marinarii au avut prima mare ocazie din meci, dar tabela a rămas intactă. La finalul primei jumătăți de oră, Dinamo a deschis scorul, prin Velkovski. Acesta a deviat o centrare, cu capul, și l-a învins pe Buzbuchi, pentru 1-0 în favoarea trupei bucureștene.
Înainte de pauză, Mihai Popescu a nimerit transversala, iar la cabine Dinamo a intrat în avantaj, 1-0.
Citește și:

Dinamo a produs surpriza pe terenul campioanei Farul

Cu avantaj după primele 45 de minute de joc, Dinamo a continuat să joace foarte bine. Farul, cu presiune pe umeri, nu s-a regăsit nici în partea a doua, iar bucureștenii au mai marcat o dată.
De doar trei minute după întoarcerea de la cabine au avut nevoie elevii lui Zeljko Kopic pentru a dubla ecartul la Ovidiu. Pavicic a trimis în fața porții pentru Politic, iar acesta l-a învins pe Buzbuchi pentru 2-0.
Farul nu a dat semne de revenire nici după ce s-a văzut condusă cu două goluri, iar în final de meci a tremurat după ce portarul ei a primit cartonașul roșu. Până la urmă, din camera VAR cartonașul a fost anulat, iar jocul s-a terminat 11 contra 11 pe teren.
Partida de la malul mării s-a terminat cu succesul 2-0 al celor de la Dinamo, care acumulează 19 puncte și o egalează pe Botoșani în partea inferioară a clasamentului.
De partea cealaltă, Farul rămâne la borna 37, pe locul 5, fiind la 4 puncte de locul 7, primul care nu duce în play-off, ocupat de Sepsi.

Farul - Dinamo, echipele de start

Farul
  • Titulari: Buzbuchi - Boli, Larie, M. Popescu, Dussaut - Grameni, Nedelcu, Kiki - Deaconu, Rivaldinho, Budescu
  • Rezerve: Mușat, Răfăilă, Sîrbu, Gustavo, Dănuleasă, Grosu, Quieros, N. Popescu, Ganea, Vînă, Cojocaru, Andronache
  • Antrenor: Gheorghe Hagi
Dinamo
  • Titulari: Golubovic - Patriche, Velkovski, Homawoo - Moura, Gnahore, Pavicic, Bordușanu - Milanov, Abdallah, Politic
  • Rezerve: Railean, Began, Gregorio, Iglesias, D. Irimia, Neagu, Bani, Grigore, A. Irimia, N. Roșu, Amzăr, Costin
  • Antrenor: Zeljko Kopic
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo