Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB a câștigat "duelul campioanelor" cu Farul și și-a adjudecat titlul în SuperLigă

Bianca Dumitru

Publicat 27/04/2024 la 22:23 GMT+3

FCSB s-a impus în această seară, pe teren propriu, în fața celor de la Farul Constanța, scor 2-1, într-un meci contând pentru a șaptea etapă a play-off-ului SuperLigii. Roș-albaștrii și-au adjudecat, astfel, matematic titlul, devenind campionii României după 9 ani.

FCSB

Credit imagine: Getty Images

FCSB a câștigat în această seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, duelul cu Farul Constanța, meci contând pentru a șaptea etapă a play-off-ului SuperLigii.
Oaspeții au început meciul în forță, având primele ocazii de a marca. În minutul 12, Louis Munteanu a rata o șansă importantă de gol, după o gafă a lui Ngezana.
Trei minute mai târziu, tânărul atacant a șutat din centrul careului, dar balonul a fost respins. Ulterior, și Grameni a încercat să-i pună probleme lui Ștefan Târnovanu, în minutul 21, dar mingea a trecut mult peste poartă.
Peste alte 5 minute, FCSB a deschis scorul, David Miculescu reușind să-l învingă pe Buzbuchi cu un șut pe jos, după o pasă foarte bună a lui Darius Olaru. Roș-albaștrii au mai avut o șansă de gol până la pauză, prin Olaru, dar căpitanul a trimis balonul cu capul peste poartă.
În repriza secundă, jucătorii lui Gică Hagi au scăzut ritmul de joc, iar marile ocazii le-au aparținut celor de la FCSB. În minutul 47, Miculescu a șutat de la marginea careului, dar mingea a trecut peste bara transversală.
Citește și:

FCSB s-a impus în "duelul campioanelor"

Ulterior, în minutul 62, Octavian Popescu i-a pasat în careu lui Olaru, dar acesta din urmă a fost împiedicat de Grameni înainte de a șuta. Căpitanul roș-albaștrlor a mai ratat o ocazie uriașă, singur cu portarul, în minutul 77.
După doar câteva secunde, cei de la Farul au reușit să egaleze, prin Rivaldinho, care l-a învins pe Târnovanu, după un assist al lui Louis Munteanu. Scorul final a fost stabilit, în minutul 84, de Alexandru Băluță.
În urma acestui rezultat, FCSB a ajuns la 49 de puncte, având un avans de 14 puncte în fața echipei de pe locul 2, Farul Constanța, și de 15 puncte față de Universitatea Craiova și CFR Cluj, care se află pe locurile 2 și 3.
Noua campioană a României le mai are de înfruntat până la finalul sezonului pe Universitatea Craiova, CFR Cluj și Rapid. De cealaltă parte, echipa lui Gică Hagi va mai juca împotriva celor de la Sepsi Sf. Gheorghe, Universitatea Craiova și CFR Cluj.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo