Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB, Farul și Sepsi și-au amânat meciurile din etapa a 5-a! All in pentru calificare în Conference League

Dani Morar

Actualizat 04/08/2023 la 13:24 GMT+3

FCSB, Farul și Sepsi sunt cele 3 echipe din România calificate în turul 3 preliminar din Conference League. Programul începutului de sezon este unul extrem de aglomerat, astfel că LPF le-a permis amânarea partidelor din SuperLigă pentru pregătirea jocurilor din Europa.

Florinel Coman a făcut o partidă bună în CFR - FCSB. Sursă foto: facebook FCSB

Credit imagine: Eurosport

FCSB s-a calificat cu ceva emoții în turul 3 preliminar din Conference League, după ce a trecut de CSKA 1948 cu scorul general de 4-2. Roș-albaștrii vor continua în competiție, alături de alte două echipe din România: Farul și Sepsi.
CFR Cluj a fost singura eliminată, după dubla cu cel mai greu adversar, turcii de la Adana Demirspor. Pentru cele 3 formații rămase în competiție urmează un program extrem de încărcat, cu meciuri din 3 în 3 zile, motiv pentru care astăzi a fost luată o decizie importantă.
LPF le-a permis celor de la FCSB, Farul și Sepsi să-și amâne partidele din etapa a 5-a a SuperLigii, adică cea de weekendul viitor. Acea etapă e programată fix între turul și returul întâlnirilor din cupele europene, astfel că cele 3 vor avea mai mult timp de refecere și pregătire.
Astfel, meciurile Hermannstadt - FCSB, Farul - UTA și CFR Cluj - Sepsi vor fi reprogramate de LPF, la o dată ce va fi stabilită ulterior. Etapa din acest weekend nu suferă modificări, iar FCSB – CFR Cluj se va juca duminică, de la ora 21:30.
Programul etapei a 5-a din SuperLigă:
Vineri, 11 august
  • U Craiova 1948 - FC Voluntari, ora 20:30, Digi Sport 1
Sâmbătă, 12 august
  • Oțelul Galați - U Cluj, ora 18:30, Digi Sport 1
  • Poli Iași - Universitatea Craiova, ora 21:30, Digi Sport 1
Duminică, 13 august
  • Rapid - Petrolul, ora 21:30, Digi Sport 1
Luni, 14 august
Dinamo - Botoșani, ora 20:30, Digi Sport 1
Citește și:

Cu cine joacă FCSB, Farul și Sepsi în turul 3 din Conference League

Săptămâna viitoare, cele 3 reprezentante ale României vor juca prima manșă din turul 3 preliminar al Conference League. În mod evident, cea mai grea misiune o va avea FCSB, care va da peste Nordsjaelland. Cele două echipe au loturi la fel de valoroase, cotate fiecare ala aproximativ 32 de milioane de €.
Totuși, danezii vor fi cu siguranță o nucă tare, venind dintr-un fotbal care este superior celui din România. În aceast vară, Nordjaelland și-a permis să plătească 3 milioane de € către Mainz pentru Marcus Ingvartsen, un atacant de 27 de ani, crescut de clubul danez și cedat în urmă cu 6 ani la Genk, pentru 6 milioane de €.
Dacă FCSB va trebui să se autodepășească pentru a merge în play-off, Farul și Sepsi par a fi favorite în dublele pe care le au în față. Campioana României are o șansă mare să ajungă cel puțin în play-off-ul Conference League, deoarece în turul 3 preliminar va întâlni Flora Tallin, campioana Estoniei, care a căzut în Conference League după ce a fost eliminată în turul doi preliminar al Champions League de Rakow (0-4 la general).
Formația din țara baltică este net inferioară Farului ca valoare, având un lot cotat la doar 4,48 milioane de € și, pe deasupra, traversează și o perioadă foarte slabă, înregistrând două remize și 3 eșecuri în ultimele 5 partide oficiale.
Nici Sepsi nu are de ce să se sperie înaintea fazei următoare. Echipa lui Ciobotariu se va duela cu Aktobe, formație care se află pe locul 3 în campionatul Kazakhstanului, după 17 etape. Cele două echipe sunt apropiate ca valoare, cu un ușor avantaj pentru formația covăsneană. Lotul lui Sepsi este cotat la 15,11 milioane de €, în timp ce al kazacilor valorează doar 9,43 de milioane de €, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com. Kazacii s-au calificat în turul 3 preliminar din Conference League după ce au trecut de georgienii de la Torpedo Kutaisi (5-3 la general). În turul din Georgia a fost 4-1 pentru Aktobe, iar la retur s-au impus gruzinii, scor 2-1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo