Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Florinel Coman, sub lupa jurnaliștilor din străinătate! La ce echipă a fost propus fotbalistul de la FCSB

Bianca Dumitru

Publicat 23/12/2023 la 17:59 GMT+2

Florinel Coman este într-o formă foarte bună, reușind să dea 9 goluri și 8 pase decisive în primele 19 etape din SuperLigă. Prestațiile sale i-au determinat pe specialiști să-i adauge încă un milion de euro la cota de piață, iar presa internațională a devenit interesată de el, conturându-i un portret amplu și propunându-l la Rangers.

Florinel Coman

Credit imagine: Eurosport

Florinel Coman este unul dintre cei mai în formă fotbaliști din campionatul României, având 9 goluri și 8 pase decisive în primele 19 etape ale SuperLigii. Atacantul de 25 de ani a avut evoluții foarte bune în acest sezon, reușind să atragă atenția cluburilor din străinătate și a presei internaționale.
La câteva săptămâni de la momentul în care Ladislau Boloni s-a arătat interesat de un posibil transfer al lui Coman, jurnaliștii din Scoția au scris despre posibilitatea ca românul să ajungă la Rangers, conturându-i un portret amplu fotbalistului de la FCSB.
Conform celor de la The Rangers Journal, Florinel Coman este un jucător cu foarte multe calități, iar o mutare a sa la Glasgow ar fi "un transfer briliant" pentru echipa lui Philippe Clement, care se află pe locul 2 în clasamentul din Premiership.
"Internaționalul român este un jucător de picior drept, care evoluează ca extremă stângă, iar anterior a fost în atenția lui Manchester City. E într-o formă grozavă în actualul sezon. Ar putea fi el răspunsul pentru probleme lui Rangers?
Coman a devenit recent și o piesă importantă din angrenajul echipei naționale a României. Creativitatea lui și tehnica pe care o are cu mingea la picior sunt factorii cheie pentru forma sa recentă.
La nivel de club a strălucit cu adevărat în acest sezon. În 19 meciuri din Superliga (17 ca titular) a marcat 9 goluri și a oferit 8 pase decisive. Are în medie un gol la 163 de minute și o contribuție la un gol la fiecare 86 de minute. Și-a adus contribuția la goluri cel puțin o dată în fiecare meci pe parcursul acestui sezon, ceea ce este incredibil.
Spre deosebire de extremele lui Rangers din ultima vreme, Coman este un jucător căruia îi place foarte mult să șuteze de la distanță. Rata lui de conversie este de doar 15%, dar asta pentru că șutează foarte mult de la distanță. A șutat în total de 32 de ori din afara careului și a marcat de 3 ori, două dintre goluri fiind din lovituri libere. Are o tehnică excelentă, dar deciziile pe care le ia când vine vorba de șuturi i-ar putea frustra uneori pe fani.
Coman este la fel de eficient și în ceea ce privește servirea coechipierior. Are deja 8 pase decisive și o medie de 1,8 șanse create la fiecare 90 de minute. Este un mare fan al paselor în spatele apărării, așa că orice echipă cu jucători care aleargă ar putea beneficia de acest lucru.
Abilitatea lui de a controla mingea, așa cum am menționat anterior, este una de top. Are o medie de 2,6 driblinguri încercate la fiecare 90 de minute și o rată de succes de 60%. Îi place să tragă fundașii spre interior pentru a intra pe piciorul drept, însă nu este complet dependent de dreptul.
Rapiditatea lui pe spațiile mici i-a adus și două penalty-uri lui FCSB în acest sezon. Este genul de extremă care poate încânta, dar și să frustreze fanii. Cu cât va mai căpăta experiență, cu atât va deveni mai bun în pasarea mingii la momentul potrivit.
Coman nu se ferește nici să își aducă aportul pe faza defensivă. Are o medie a recuperărilor de 0,9 mingi în ultima treime și 3,6 recuperări la fiecare 90 de minute. Are și cifre impresionante la capitolul dueluri - 53% dintre cele de la sol fiind câștigate.
Florinel Coman este un talent de-a dreptul impresionant, cu un profil bun. Ar fi puțin mai scump decât jucătorii pe care i-am propus în trecut, dar cu siguranță ar fi o investiție bună. Cred că ar fi un transfer briliant", au scris cei de la The Rangers Journal.
Citește și:

Olaru și Coman, cei mai valoroși fotbaliști din SuperLigă

Site-ul de specialitate Transfermarkt a publicat în această săptămână noile cote de piață ale fotbaliștilor din SuperLigă. Jucătorul care a evoluat cel mai mult față de ultima actualizare este Darius Olaru. Valoarea de piață a acestuia a "explodat" după o primă jumătate de sezon excelentă în tricoul celor de la FCSB.
Căpitanul "roș-albaștrilor" și-a condus echipa spre poziția de lider la finalul anului, cu 8 puncte în fața ocupantei locului 2, reușind 10 goluri și 3 pase decisive în acest sezon, iar scouterii de la Transfermarkt i-au mărit cota cu 1,2 milioane de euro. Astfel, Olaru a ajuns la valoarea de 6,5 milioane de euro, cea mai bună cotă în rândul jucătorilor din SuperLigă.
Florinel Coman a înregistrat și el o creștere importantă, de 1 milion de euro, în urma celor 17 contribuții decisive din acest sezon. Fotbalistul este cotat acum la 5 milioane de euro, fiind pe locul 2 în topul celor mai valoroși jucători din campionatul României.
Topul celor mai valoroși fotbaliști din SuperLigă:
  • 1. Darius Olaru - 6,5 milioane de euro
  • 2. Florinel Coman - 5 milioane de euro
  • 3. Octavian Popescu - 3,4 milioane de euro
  • 4. Cristi Manea - 3,2 milioane de euro
  • 5. Alexandru Mitriță - 2,8 milioane de euro
  • 6. Horațiu Moldovan - 2,6 milioane de euro
  • 7. Tudor Băluță - 2,6 milioane de euro
  • 8. Adrian Mazilu - 2,5 milioane de euro
  • 9. Ștefan Târnovanu - 2,5 milioane de euro
  • 10. Andrei Ivan - 2,4 milioane de euro
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo