Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gică Hagi, concluzii amare după eșecul cu Rapid: "E prea mult pentru noi să fim și în Europa, și în campionat"

Maria Olteanu

Publicat 20/08/2023 la 21:02 GMT+3

Campioana României nu se regăsește încă în întrecere internă, având trei înfrângeri consecutive. Înaintea manșei tur din play-off-ul Conference, cu Helsinki, marinarii nu s-au putut concentra în deplasarea de la Rapid, pe care au cedat-o 1-3. Gică Hagi a recunoscut după meci erorile echipei sale, dezamăgit că jucătorii săi nu au învățat din greșelile făcute până acum.

Gheorghe Hagi

Credit imagine: Getty Images

Farul a făcut un nou pas greșit în întrecerea internă, pierzând cu 1-3 în deplasarea de la Farul, ajungând la trei înfrângeri consecutive în Superligă.
Cu moralul bun după ce a obținut biletele pentru play-off-ul Conference League, campioana României nu s-a ridicat la nivelul jocului de duminică, făcând erori mari în defensivă.
Giuleștenii au marcat de trei ori în poarta lui Aioani, iar jocul prestat la București îi dă de gândit lui Gică Hagi, care trebuie să pregătească duelul cu Helsinki, de săptămâna viitoare.
La finalul partidei din Giulești, Gică Hagi a tras primele concluzii în zona de flash-interviu, dezamăgit de cum a arătat echipa în deplasarea din această seară. De asemenea, Hagi este de părere că această luptă, pe două fronturi, atât în Europa, cât și în campionat, este mult prea mult pentru echipa sa, care nu era pregătit cu un astfel de ritm.
Chiar și așa, tehnicianul campioanei speră ca echipa sa să redreseze și să ajungă în grupele Conference League.

Gică Hagi, realist după eșecul de la Rapid

"Un meci frumos, dar cred că defenisv am făcut prea multe greșeli. Am dat spații, nu am alergat, ofensiv foarte slab în prima repriză, o construcție care se vedea lent și previzibil. Atunci când nu surprinzi adversarul nu poți marca. Și noi am avut șansa noastră. În apărare trebuie să te aperi cu toată echipa, în atac trebuie să ataci cu toți jucătorii.
Când pierzi 3 meciuri la rând își pui un semn de întrebare. Eu le-am atras atenția, dar se pare că e prea mult pentru noi să jucăm bine și în campionat și în Europa.
(n.r. despre Andrei Borza) Un jucător când pleacă trebuie să fie profesionist, nu a uitat de unde a plecat, noi l-am crescut, e un jucător foarte tânăr și puternic.
Trebuie să strângem grupul, să ne conectăm și în campionat așa cum o facem în Europa. Cred că în campionat suntem puțin superficiali. Cu HJK Helsinki jucăm acasă, trebuie să jucăm bine, o să fie greu dar trebuie să ne revenim în aceste 3 zile. Contează și aceste puncte irosite, trebuie să ne gândim la rezultate, orice înfrângere ne va costa. Nu e un lucru bun, dar se pare că Europa e prea mult pentru noi", a spus Gică Hagi după meci, la microfonul Digisport.

Andrei Artean recunoaște perioada aglomerată a campioanei

La rândul lui, Andrei Artean s-a arătat nemulțumit de faptul că Farul a primit din nou trei goluri, recunoscând că se resimte oboseala în cadrul lotului. Chiar și așa, acesta susține că asta nu reprezintă o scuză pentru echipă, care trebuie să își revină rapid.
"În ultimele 3 meciuri am luat câte 3 goluri. Probabil se simte oboseala din Europa, dar asta nu e o scuză. De asta suntem plătiți. Trebuie să analizăm foarte bine pentru că nu e posibil să încasăm câte 3 goluri în fiecare meci. Rapid a meritat victoria.
În campionatul trecut am făcut faza defensivă foarte bine. Îți pierzi și din încredere când iei goluri. Ne așteptam să ne pună sub presiune, e Giuleștiul. I-am analizat destul de bine, nu ne-au surprins. Au jucători de calitate mare. Borza e un jucător de mare perspectivă. E ciudat, dar mă bucur pentru el, avea nevoie de acest debut", a spus Artean, după înfrângerea de la Rapid, la Digisport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo