Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Hanca, OUT până în 2024 după faultul lui Dawa! Florin Pîrvu a răbufnit: "Nu pot să-mi dau seama de ce"

Bianca Dumitru

Publicat 03/11/2023 la 14:54 GMT+2

Sergiu Hanca s-a accidentat în prima repriză a meciului dintre Petrolul Ploiești și FCSB, după un fault al lui Dawa. Fotbalistul a aflat că nu va putea reveni pe teren până anul viitor, având nevoie de o operație. Antrenorul Florin Pîrvu a reacționat dur, comparând situația cu cea a lui Valentin Țicu și Dragoș Iancu.

Sergiu Hanca (Petrolul)

Credit imagine: facebook

Petrolul Ploiești a remizat weekend-ul trecut, pe teren propriu, cu scorul de 2-2, cu FCSB, într-un meci contând pentru a 14-a etapă din SuperLigă.
În prima repriză, Sergiu Hanca a fost victima unui fault comis de Joyskim Dawa și a părăsit terenul. La finalul partidei, fotbalistul a apărut în cârje, iar verdictul medicilor a fost ruptură la nivelul ligamentelor gleznei.
Fotbalistul de 31 de ani va avea nevoie de operație, iar perioada de recuperare a fost estimată la 4 luni. Mijlocașul nu va mai juca, astfel, niciun meci până în martie.
Florin Pîrvu a comentat situația în care se află Sergiu Hanca și a anunțat că speră ca acesta să revină în ianuarie la antrenamente. Tenicianul și-a exprimat indignarea față de faptul că arbitrii nu i-au dat un cartonaș roșu lui Dawa pentru faultul comis.
Antrenorul celor de la Petrolul a comparat situația lui Hanca și Dawa cu cea de la meciul cu FC Hermannstadt, când Dragoș Iancu a fost accidentat dur de Valentin Țicu, care a fost eliminat și a primit apoi o suspendare de 16 etape.
Citește și:

Pîrvu a răbufnit după diagnosticul primit de Hanca

"Din păcate, Sergiu Hanca nu poate fi alături de noi. Vreau să vă spun că, din păcate, accidentarea lui e foarte gravă. Trebuie să stea imobilizat două săptămâni, după care va pleca la Barcelona. Acolo va suferi o intervenție chirurgicală la un medic foarte bun, iar recuperarea lui va dura destul de mult.
Eu cred că din anul următor îl vom avea alături de noi. Îl așteptăm din ianuarie să vină alături de noi. Din ce am înțeles de la domnul doctor, lucrurile sunt clare pentru el.
Mi-e greu să vorbesc, dar s-a măsurat cu dublă balanță. Mă gândesc la Vali Țicu, care e suspendat 16 etape pentru o accidentare la care cu toții am spus că nu a fost intenție și ne gândim că intrarea lui Dawa nu a fost nici măcar în primă fază sancționată cu cartonaș.
Din camera VAR nu s-a intervenit. Doar la intervenția asistentului. Nu pot să-mi dau seama de ce. S-a văzut clar că intrarea lui Dawa a fost la rupere. Îmi pare rău pentru Sergiu, e un jucător foarte important pentru noi", a declarat Florin Pîrvu.
Pentru Petrolul urmează duelul cu Sepsi, în deplasare. În acest moment, ploieștenii sunt pe locul 6 în clasamentul din SuperLigă, cu 20 de puncte, fiind la egalitate cu FC Hermannstadt și Farul Constanța.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo