Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mihai Pintilii, mesaj "războinic" înainte de Rapid - FCSB! "100% vor ieși scântei! Altfel ieși în oraș dacă bați"

Bianca Dumitru

Publicat 07/03/2024 la 14:53 GMT+2

Rapid și FCSB se vor înfrunta în weekend, pe Arena Națională, într-un meci contând pentru a 30-a etapă a SuperLigii. Înaintea partidei, antrenorul secund al roș-albaștrilor, Mihai Pintilii, a vorbit despre importanța derby-ului cu giuleștenii.

FCSB - Rapid

Credit imagine: Getty Images

Rapid și FCSB vor fi protagonistele celui mai interesant meci din ultima etapă a sezonului regulat al SuperLigii, duel programat sâmbătă seară, de la ora 20:00, pe Arena Națională.
Înaintea partidei, care este așteptată să stabilească un nou record de audiență în actuala stagiune a campionatului, Mihai Pintilii a vorbit despre importanța acestui derby.
Antrenorul secund al roș-albaștrilor a spus că jucătorii își vor lua motivația de la suporteri și că echipa sa este obligată să câștige în special pentru moral, pentru ceea ce înseamnă o victorie în derby, indiferent de pozițiile din clasament.
De asemenea, Pintilii i-a îndemnat pe fotbaliștii de la FCSB să aibă o "răutate pozitivă", adică să fie calmi, dar extrem de concentrați asupra a ceea ce au de făcut.
"E derby, indiferent dacă nu eram pe locurile 1 și 2. Ăsta e un meci pentru suporteri, e o atmosferă senzațională și contează foarte mult pentru ei în primul rând. Motivația ți-o iei de la suporteri, prin ce fac ei primești imboldul de care ai nevoie.
În meciurile astea nu contează talentul sau pe ce loc ești. Aici trebuie să te concentrezi doar tu, să fii focusat 100% și să dai totul. Nu se mai pun puncte, nu se mai pune nimic. Nu mai contează punctele sau clasamentul într-un derby cu Rapid. Aici trebuie să câștigi meciul.
Dacă o bați pe Rapid, parca altfel ieși în oraș, ai alt statut. Câștigând derby-urile capeți mai multă valoare. Vreau ca jucătorii să aibă răutate pozitivă. Asta nu înseamnă că trebuie să ne batem.
Eu mă refer la răutate în sensul bun al cuvântului, trebuie să fie calmi, dar oricum la meciurile astea jucătorii în general sunt nervoși. E un derby și 100% vor ieși scântei", a declarat Mihai Pintilii, potrivit OrangeSport.
Citește și:

RECORD DE AUDIENȚĂ LA RAPID - FCSB

Derby-ul dintre Rapid și FCSB se va juca, cel mai probabil, în fața unor tribune pline, ceea ce înseamnă că va doborî recordul de audiență din acest sezon al SuperLigii, care este deținut de meciul tur dintre cele două echipe.
La partida din cea de-a 15-a etapă a campionatului, pe Arena Națională au fost 40.563 de persoane, cu peste 12.000 mai multe decât la duelul dintre FCSB și CFR Cluj, care se află pe locul 2 în topul celor mai mari audiențe din SuperLigă.
De altfel, trebuie remarcat că roș-albaștrii sunt protagoniști în 8 dintre duelurile din top 10 meciuri cu cel mai mare număr de spectatori în tribune în sezonul 2023/24.
Topul audiențelor din SuperLigă în sezonul 2023/24:
  • FCSB 1-2 Rapid - 40.563 spectatori
  • FCSB 1-0 CFR Cluj - 28.519 spectatori
  • Universitatea Cluj 0-0 FCSB - 23.893 spectatori
  • Dinamo 0-1 FCSB - 22.926 spectatori
  • Universitatea Cluj 3-4 CFR Cluj - 22.614 spectatori
  • FCSB 3-0 Universitatea Craiova - 21.304 spectatori
  • FCSB 1-2 Petrolul Ploiești - 19.374 spectatori
  • Universitatea Craiova 0-3 FCSB - 17.766 spectatori
  • FCSB 1-1 Farul - 17.305 spectatori
  • Universitatea Craiova 1-1 Rapid - 15.338 spectatori
Partida dintre Rapid și FCSB este programată sâmbătă seară, de la ora 20:00.
Cine va câștiga titlul în SuperLigă în sezonul 2023/24?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo