Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mircea Rednic, virulent înainte de meciul cu Dinamo, i-a "înțepat" pe roș-albi: "M-am simțit trădat! Nu au avut răbdare"

Maria Olteanu

Publicat 06/03/2024 la 23:47 GMT+2

Mircea Rednic a reușit să o resusciteze pe UTA, iar acum trupa arădeană este în grafic pentru a prinde un loc de play-off, scenariu pe care poate puțini și l-ar fi putut imagina. Înaintea meciului decisiv cu Dinamo, tehnicianul arădenilor i-a "înțepat" pe bucureșteni, care nu au avut încredre în munca pe care a vrut să o depună alături de roș-albi.

Mircea Rednic. Credit foto: Agerpres

Credit imagine: Eurosport

La finalul acestei săptămâni se vor disputa meciurile din ultima etapă a sezonului regulat al SuperLigii, urmând a se stabili componența grupelor de play-off și play-out. Cinci echipe se vor lupta pentru ultimele două locuri din play-off, Farul Constanța și "U" Cluj fiind la mâna lor, în timp ce Sepsi, FC Hermannstadt și UTA Arad depind și de rezultatele celorlalte formații.
Arădenii lui Mircea Rednic au fost mult timp în partea inferioară a clasamentului, însă tehnicianul și-a metamorfozat formația, care acum visează cu ochii deschiși la play-off, înaintea ultimei runde din sezonul regulat.
Înaintea meciului decisiv cu Dinamo, Mircea Rednic a transmis un mesaj războinic, însă cu o direcție precisă spre conducerea viitoarei sale adversare. Rednic nu a uitat de perioada petrecută pe banca celor de la Dinamo și de neîncrederea primită din partea oficialilor echipei din Ștefan cel Mare, care au considerat că acesta nu poate revitaliza formația, neoferindu-i timp pentru a-și implementa ideile.
Acesta a explicat la conferința de presă că s-a simțit trădat la ultimul mandat petrecut pe banca bucureștenilor.
"Îmi doresc să câștig, dar nu e ambiția mea personală. M-a deranjat că plecarea mea de la Dinamo a fost cu acordul celor de la PCH. Mi-am pus întrebarea ce interese au, dar au retrogradat. Nu au avut răbdare, cei de la UTA au avut. Aici (n.r. – la Arad) am reușit să fac o echipă, acolo nu am reușit.
Am fost interesat și de acțiuni la Dinamo în acea perioadă. M-am simțit trădat. Nu știu dacă a mai împrumutat cineva atunci echipa cu 500.000 de dolari. Și tot eu am fost considerat «căpușar».
Dinamo, în ultima perioadă, joacă, nu au înscris la toate ocaziile pe care le-au avut. Ei joacă, nu trebuie să le dăm spații. Sunt trei puncte în joc pentru care ne vom bate.
Îmi pare rău că trebuie să stăm și la mâna altor rezultate. Mă bucur că am acumulat 40 de puncte până acum. Mulți nu se gândeau, poate nici eu. Am pierdut multe puncte la începutul campionatului", a spus Rednic înaintea meciului care poate califica echipa sa în play-off, citat de gsp.ro.
Confruntarea dintre UTA și Dinamo are loc vineri, de la ora 20:00, atunci când se dispută toate cele cinci partide cu implicații la play-off.

CALCULELE CALIFICĂRII ÎN PLAY-OFF-UL SUPERLIGII

Farul se califică în play-off dacă:
  • se impune în meciul cu FC Botoșani;
  • face egal, iar "U", Sepsi și Hermannstadt nu ajung toate la 43 de puncte și arădenii nu câștigă la 5 goluri diferență;
  • pierde, caz în care are nevoie de o înfrângere a clujenilor și ca Sepsi, Hermannstadt și UTA să nu câștige.
Universitatea Cluj va fi prezentă în play-off dacă:
  • obține victoria în fața celor de la FC Voluntari;
  • face egal, dar Farul pierde sau celelalte 3 rivale nu câștigă;
  • pierde, dar în acest caz trebuie ca Sepsi, Hermannstadt și UTA să piardă și ele.
Sepsi Sf. Gheorghe, FC Hermannstadt și UTA Arad ajung printre primele 6 echipe din clasamentul SuperLigii doar dacă câștigă, dar au nevoie și ca "U" și Farul să se încurce. În plus, în cazul lor ține și de golaveraj, în cazul în care vor fi la egalitate de puncte după ultima etapă. Covăsnenii sunt avantajați acum de acest aspect, având +8, în timp ce sibienii au +6, iar arădenii -6.

4 ECHIPE POT TERMINA LA EGALITATE DE PUNCTE ÎN CURSA PENTRU PLAY-OFF

Mai există și două scenarii în care câte 4 echipe pot avea, după cea de-a 30-a etapă, același număr de puncte. În primul scenariu, Farul, Sepsi, Hermannstadt și UTA termină sezonul regulat cu câte 43 de puncte. În acest caz, dacă "U" câștigă, doar constănțenii se califică în play-off.
În schimb, dacă ardelenii fac egal sau pierd, departajarea s-ar face în funcție de rezultatele din meciurile directe, iar Farul și UTA ar obține biletele pentru play-off.
În cel de-al doilea scenariu, Universitatea Cluj, Sepsi, Hermannstadt și UTA încheie sezonul regulat cu câte 41 de puncte. În acest caz, pe lângă Farul, care are deja 42 de puncte, în play-off s-ar califica echipa lui Ioan Ovidiu Sabău, grație rezultatelor din meciurile directe.

PROGRAMUL ETAPEI A 30-A DIN SUPERLIGĂ

Vineri, 8 martie, ora 20:00
  • CFR Cluj - FC Hermannstadt
  • Dinamo - UTA Arad
  • Petrolul Ploiești - Sepsi Sf. Gheorghe
  • FC Voluntari - "U" Cluj
  • FC Botoșani - Farul Constanța
Sâmbătă, 9 martie, ora 20:00
  • Rapid - FCSB
Duminică, 10 martie, ora 20:45
  • FCU Craiova - Universitatea Craiova
Luni, 11 martie, ora 20:00
  • Oțelul Galați - Poli Iași
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo