Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ngezana a vorbit în presa din Africa de Sud despre titlul cucerit cu FCSB! Comparația făcută cu Kaizer Chiefs

Bianca Dumitru

Publicat 30/04/2024 la 13:11 GMT+3

FCSB a devenit în weekend campioană a României din punct de vedere matematic, după ce a câștigat meciul din cea de-a șaptea etapă a play-off-ului SuperLigii. Siyabonga Ngezana a vorbit despre succesul roș-albaștrilor în presa din Africa de Sud, comparându-și actuala echipa cu fostul club, Kaizer Chiefs.

Siyabonga Ngezana

Credit imagine: facebook

FCSB a cucerit matematic, în weekend, titlul de campioană a României, după ce a câștigat, scor 2-1, duelul cu Farul Constanța din cea de-a șaptea etapă a play-off-ului SuperLigii, ajungând la o diferență semnificativă de principalele urmăritoare.
După succesul din campionatul României, Siyabonga Ngezana a vorbit în presa natală despre reușita roș-albaștrilor, făcând o comparație între situația în care s-a aflat FCSB și cea prin care a trecut fostul său club, Kaizer Chiefs.
Conform jurnaliștilor din Africa de Sud, fundașul de 26 de ani a recunoscut cât de greu i-a fost să plece de la clubul care l-a crescut și a dezvăluit ce a învățat din experiența acumulată în ultimii ani.
"A fost greu să părăsesc Chiefs. Dar trebuie să cresc ca jucător. Deci, nu aș spune că a fost un sentiment de ușurare să părăsesc clubul, pentru că a jucat un rol important în creșterea și succesul meu ca jucător.
Fără Kaizer Chiefs, nu aș fi unde sunt azi. Ei mi-au oferit experiență și iubire. Când am părăsit clubul, trecea printr-o secetă de trofee, la fel cum se întâmplă acum. Au trecut nouă sezoane fără să câștige un trofeu.
Deci, aceleași provocări cu care ne confruntam la Chiefs erau întâlnite de clubul meu, FCSB. Am avut dificultăți în a câștiga un titlu timp de atât de mulți ani. Au fost aproximativ opt sau nouă ani.
Acum știu cum să ies pe primul loc în astfel de situații, pentru că am experimentat seceta înainte", a declarat Ngezana, conform publicației Far Post.
Citește și:

Ngezana, lăudat după titlul cucerit cu FCSB în SuperLigă

După ce FCSB și-a adjudecat în weekend titlul de campioană a României, presa din Africa de Sud a scris despre reușita roș-albaștrilor, evidențiind rolul important pe care Ngezana l-a avut în echipa lui Elias Charalambous.
"Jucătorul crescut de Kaizer Chiefs a câștigat titlul de campion în România, ajutând echipa FCSB să cucerească primul trofeu după o pauză de nouă ani. Siyabonga Ngezana a ajuns la FCSB la începutul sezonului, formație cu care are un contract pe cinci ani, iar de atunci nu s-a mai uitat înapoi.
După câteva săptămâni mai dificile, de acomodare, Ngezana și-a asigurat postul de titular, după accidentarea lui Vlad Chiricheș.
FCSB și-a asigurat titlul de campioană cu trei meciuri înaintea încheierii sezonului, după ce a învins-o pe Farul Constanța, meci în care Ngezana a fost titular integralist. În cele 30 de meciuri în care a evoluat, 14 dintre acestea s-au încheiat fără gol primit", au scris cei de la Idiski Times.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo