Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prima reacție de la Dinamo, după ce Ovidiu Burcă și-a dat demisia: "Lucrurile grele au fost rezolvate"

Maria Olteanu

Publicat 28/11/2023 la 16:18 GMT+2

Rezultatele slabe înregistrate de Dinamo în ultimele luni și drumul fără ieșire din acest impas l-au făcut pe tehnicianul Ovidiu Burcă să plece de la cârma echipei în această după-amiază. Antrenorul și-a dat demisia, iar la scurt timp Răzvan Zăvăleanu, administratorul special de la Dinamo, a venit cu o primă reacție vizavi de această despărțire.

Ovidiu Burcă (Dinamo)

Credit imagine: facebook

Ovidiu Burcă a decis să plece de la Dinamo, ca urmare a rezultatelor foarte slabe ale echipei din ultima vreme. Până la găsirea unei variante de lungă durată, Sorin Colgeag se va ocupa de echipă.
Scaunul său era tot mai instabil, echipa parcă tot mai derivă, fără un succes din august. Ajunsese, după jocul cu FCSB, din weekend, să aibă doar 10 puncte în clasament la capătul a 17 jocuri consumate, prea puține chiar și pentru o echipă nou-promovată.
Situația devenise tot mai tensionată și în vestiar, iar fanii, la rândul lor, solicitau o schimbare care să trezească jucătorii. Aceasta a venit, după ce Ovidiu Burcă a decis să demisioneze în cursul după-amiezii de marți.
Clubul din Ștefan cel Mare a confirmat despărțirea de Ovidiu Burcă prin intermediul unui comunicat oficial, prin care i-a mulțumit antrenorului pentru munca depusă în ultimul an și jumătate.
La rândul lui, Răzvan Zăvăleanu, administratorul special de la Dinamo, a avut o primă reacţie după ce Burcă a anunțat că a demisionat.
"Eu îl apreciez pe Ovidiu ca antrenor, a încercat toate variantele posibile, cu un joc nu neapărat rău. Nu am vorbit cu el înainte de acest moment. Să sperăm că această decizie va face bine echipei.
E puţin mai greu să găseşti ce îţi doreşti în pauza de iarnă. Din punct de vedere administrativ a fost o creştere. Lucrurile grele au fost rezolvate. Este deloc îmbucurător că din punct de vedere sportiv lucrurile nu merg bine.
Am vorbit cu noii acţionari, ei sunt foarte implicaţi în ceea ce înseamnă latura financiară la Dinamo. Ce lipseşte, n-aş putea să vă spun eu astăzi. La Dinamo, sunt salarii de peste jumătatea campionatului", a spus Răzvan Zăvăleanu, citat de Digisport.

LIVIU CIOBOTARIU, PRINCIPALUL FAVORIT SĂ-L ÎNLOCUIASCĂ PE BURCĂ LA DINAMO

După demisia lui Burcă, acum oamenii care se ocupă de destinele clubului trebuie să îi găsească un înlocuitor pe termen lung. Conform iamsport, Liviu Ciobotariu are cele mai mari șanse să devină antrenorul "câinilor" în zilele următoare.
Despărțirea acestuia de Sepsi e doar o chestiune de timp, conducerea clubului fiind foarte nemulțumită de parcursul din acest sezon. Sepsi e acum abia pe 10, mult sub așteptările oficialilor, și nu a învins pe nimeni în ultimele 3 partide.
Potrivit sursei citate, fostul mare fundaș a cerut să vină în Ștefan cel Mare în perioada de pauză de iarnă și nu mai devreme, pentru a avea timp să facă pregătirea centralizată cu noii săi elevi. De asemenea, tehnicianul de 52 de ani a primit garanții că lotul va fi întărit pe cât posibil cu fotbaliștii pe care el și-i dorește.
"Ciobi" va fi cu siguranță primit bine de fani, el fiind considerat un simbol al lui Dinamo. A evoluat pentru roș-albi în perioada 1998-200 și 2004-2005, pentru ca după încheierea carierei de jucător să revină în "Groapă" ca antrenor, în perioada 2011-2012.
18 victorii în 33 de meciuri a avut Ciobotariu ca antrenor al lui Dinamo, în urmă cu mai bine de un deceniu.
Tehnicianul de 52 de ani și-a început cariera de tehnician în 2006, ca interimar la Național, ulterior dovedindu-se un adevărat globe-trotter, trecându-și în CV nu mai puțin de 16 echipe. A rezistat mai mult de un an pe bancă doar la Voluntari, pe care a dus-o până în finala Cupei României. "Ciobi" are un singur trofeu în palmares, ca antrenor, Supercupa României, cu Sepsi, în vară.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo