Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rapid, afacere de 250.000 de euro! Jucătorul poate evolua în derby-ul cu CFR Cluj, de azi

Dani Morar

Publicat 10/02/2024 la 15:23 GMT+2

Rapid și CFR Cluj se vor înfrunta azi, în derby-ul etapei cu numărul 25 din SuperLiga României. Giuleștenii au făcut o afacere chiar cu adversara de astăzi, urmând să achite alți 250.000 de euro în schimbul unui jucător.

Claudiu Petrila (Rapid - Dinamo 4-0)

Credit imagine: Eurosport

Rapid și CFR Cluj se luptă pentru locul 2 în SuperLigă, într-un meci direct din etapa a 25-a. Cele două formații se află la egalitate de puncte și sunt la 9 lungimi de FCSB, care va evolua duminică, împotriva lui Sepsi.
Rapid și CFR au încheiat o afacere chiar înaintea duelului direct din campionat. În vară, bucureștenii îl aduceau pe Claudiu Petrila de la fosta campioană și plăteau în schimbul său 500.000 de euro, cu opțiune de transfer definitiv.
Astăzi, Rapid a achitat și partea de 250.000 de euro rămasă, astfel că Petrila a devenit 100% jucătorul giuleștenilor, clujenii păstrând 24% dintr-un viitor transfer, anunță GSP.
Petrila ar putea fi pe teren azi, de la ora 21:15, în partida care are loc în Gruia, pe terenul fostei sale formații. El a semnat un contract valabil până în 2026 cu Rapid, după ce conducerea și antrenorul echipei au fost mulțumiți de serviciile sale.
În 11 partide jucate în acest sezon, Petrila a marcat 4 goluri și a oferit alte 6 assisturi. Chiar dacă s-a accidentat și a ratat mai multe meciuri, el este apt și face parte din lotul de azi pentru confruntarea cu CFR.
Citește și:

Rapid a luat măsuri pentru a nu-și pierde jucătorii

Rapid București s-a despărțit în această iarnă de probabil cel mai important jucător al echipei, Horațiu Moldovan, pentru o sumă sub valoarea portarului echipei naționale. Atletico Madrid s-a oferit să plătească clauza de reziliere în valoare de 800 de mii de euro, iar fotbalistul nu a putut să refuze propunerea.
Giuleștenii și-ar fi dorit să îl păstreze pe Moldovan până la finalul sezonului și să-l vândă după participarea la Campionatul European din Germania. Conducerea clubului nu a avut ce să facă, odată cu oferta primită de la fosta campioană a Spaniei.
Pentru a evita asemenea situații, șefii grupării vișinii au decis să nu mai introducă clauze de reziliere pentru noile transferuri: "Burmaz nu are clauză, din ce știu, dar de negocierile cu contractele s-a ocupat Daniel Niculae. Dar eu știu că niciun jucător venit în această iarnă nu are clauză de rezilierie. Nici Rrahmani nu are clauză. Noi mai avem doar 2 jucători cu astfel de contracte, în rest nu se mai pune problema”, a declarat Victor Angelescu, acționar al rapidului, citat de iAMSport.
Rapid a avut cea mai spectaculoasă campanie de transferuri a iernii în România, aducând în total 7 fotbaliști, pentru care s-a plătit suma de 2,8 milioane de euro, conform Transfermarkt. Ermal Krasniqi, Marian Aioani și Damjan Djokovic au fost transferați de la cluburi din Superliga, în timp ce Cătălin Vulturar a venit de la echipa de tineret a lui Lecce.
Jakub Hromada și Florent Hasani sunt alte mutări interesante ale grupării care va da un examen extrem de complicat în următoarea etapă. Rapid își înfruntă fostul antrenor, pe Adrian Mutu, care a readus-o pe CFR Cluj pe linia de plutire, după rezultatele nefaste cu Andrea Mandorlini pe bancă.
"Derby-ul feroviar" dintre CFR Cluj și Rapid se dispută sâmbătă seara de la ora 21:15
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo