Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rapid - Dinamo 4-0 | Giuleștenii au obținut a 3-a victorie la rând în Superliga și au urcat pe locul 2

Nicu Savin

Actualizat 01/09/2023 la 23:39 GMT+3

Rapid s-a impus cu 4-0 în fața lui Dinamo, în cel de-al doilea meci al etapei a 8-a din Superliga. Giuleștenii au dominat partida de la un capăt la altul și au obținut meritat cele 3 puncte. În urma acestui succes, echipa lui Cristiano Bergodi a urcat, cel puțin provizoriu, pe locul doi în clasament.

Claudiu Petrila (Rapid - Dinamo 4-0)

Credit imagine: Eurosport

Rapid - Dinamo s-a jucat din nou pe prima scenă a fotbalului românesc, după mai bine de un an, iar așteptările erau mari de ambele părți. Giuleștenii veneau după două victorii consecutive, în timp ce "câinii" aveau și ei un moral excelent, fiind neînvinși de 5 partide.
Încurajați frenetic de un stadio plin ochi, jucătorii lui Bergodi au preluat frâiele jocului încă de la început, dar ocaziile mari au lipsit în prima jumătate de oră. Echilibrul s-a rupt în urma unei erori în apărarea dinamoviștilor. În minutul 34, Amzăr l-a faultat pe Funsho în interiorul careului și arbitrul Feșnic a dictat penalty. Rahmani a transformat fără probleme, iar din acel moment jocul a curs într-o singură direcție.
Dinamo a avut o singură ocazie de a egala, dar lovitura de cap a lui Homawoo din minutul 42 s-a dus alături. Elevii lui Burcă au ieșit motivați de la cabine, dar au plătit tribut greșelilor individuale. Meciul a fost decis de Rapid într-un interval de numai 5 minute, în prima parte a reprizei secunde.

Rapid - Dinamo 4-0 | Giuleștenii, cel mai clar succes în fața rivalei din ultimii 23 de ani

În minutul 56, Petrila a executat perfect un corner, iar Oaidă a făcut 2-0 cu o lovitură puternică de cap, fiind nepermis de liber în mijlocul careului advers. În minutul 61, fostul jucător de la FCSB i-a întors serviciul lui Petrila, care a l-a executat cu sânge rece pe Golubovic din postură de unu la unu.
La adăpostul avantajului de 3 goluri, Rapid părea că a luat piciorul de pe accelerație, dar chiar și așa a mai marcat o dată. În minutul 82, Funsho i-a pasat ideal lui Rrahmani, care a preluat perfect, pe poziție viitoare și a reușit dubla cu o execuție de atacant de clasă.
S-a terminat 4-0 și Rapid a obținut astfel cel mai clar succes contra marii rivale din ultimii 23 de ani. În aprilie 2000, giuleștenii se impuneau tot cu 4-0 în fața "câinilor". Formația lui Bergodi a ajuns la 3 succese la rând în acest sezon și a urcat pe locul doi în clasament, cu 14 puncte, la egalitate cu Universitatea Craiova, dar cu un golaveraj superior (oltenii au un meci în minus). De partea cealaltă, Dinamo rămâne pe locul 10, cu 10 puncte.
După pauza competițională dedicată echipelor naționale, Rapid se va deplasa la Galați pentru duelul cu Oțelul, în timp ce Dinamo va primi vizita celor de la U Craiova 1948.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo