Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rapid, scurtcircuitată 1-4 de CFR Cluj, care era dezmembrată acum câteva zile. Rezultat fluviu în Giulești

Maria Olteanu

Actualizat 06/04/2024 la 22:25 GMT+3

CFR Cluj și Rapid s-au întâlnit sâmbătă seara în etapa a treia a play-off-ului, ambele după rezultate negative. Ardelenii i-au administrat însă o corecție dură trupei lui Begodi, impunându-se în Giulești cu un neverosimil 4-1.

Rapid - CFR Cluj, foto: GSP.ro

Credit imagine: Eurosport

Rapid a primit sâmbătă seara, pe teren propriu, vizita celor de la CFR Cluj, în etapa a treia a play-off-ului. Ambele echipe traversau înaintea meciului perioade de coșmar. Giuleștenii pierduseră ambele meciuri din play-off jucate până acum, 1-2, cu Farul acasă și cu Universitatea Craiova în deplasare.
De partea cealaltă, CFR debutase cu stângul în play-off, pierzând acasă cu Universitatea Craiova, iar la mijlocul săptămânii trăise un coșmar pe terenul divizionarei secunde Corvinul Hunedoara, la capătul unui meci pierdut clar, 0-4, după ce a jucat aproape 80 de minute în inferioritate numerică.
Sâmbătă seara, în Giulești, CFR, fără antrenor principal, după ce Adi Mutu și-a dat demisia, și pregătită de Ovidiu Hoban, a dat de pământ cu Rapid, care a fost fără reacție în fața propriilor fani.
Ardeleni au defilat în deplasarea de la București, 4-1, un scor uriaș având în vedere că Rapid lupta pentru titlu în urmă cu câteva etape.

Rapid - CFR Cluj 1-4, în play-off-ul Superligii

CFR Cluj a avut nevoie de doar 4 minute pentru a deschide tabela pe terenul Rapidului. Daniel Bîrligea a executat perfect o lovitură de cap, după un corner bătut perfect de Deac, iar ardelenii au început în trombă duelul, cu un gol marcat foarte devreme.
Oaspeții și-au majorat la scurt timp ecartul, tabela indicând 2-0 după doar 9 minute de joc. Același Daniel Bîrligea a mai marcat o dată, de această dată profitând de greșeala lui Marian Aioani pentru a semna dubla.
În minutul 37, Bîrligea și-a continuat recitalul și a dat lovitura, reușind hat-trick-ul, în fața unui Rapid anesteziat și de nerecunoscut. Jucătorul CFR-ului a gestionat foarte bine greșeala lui Iulian Cristea și a dus scorul la 3-0.
Înainte de intrarea la vestiare, CFR Cluj a mai lovit o dată. Cristi Manea a ridiculizat și el apărarea giuleștenilor și a înscris pentru 4-0, un scor neverosimil pentru formația gazdă.
Prima mare ocazie a părții a doua le-a aparținut tot clujenilor, dar Rapid a reușit să nu mai încaseze și cel de-al cincilea gol.
Rapid a lovit bara în minutul 67, prin Albu, iar cu 10 minute înainte de final a trimis mingea în poartă, dar golul a fost anulat pentru semnalizarea unei poziții neregulamentare. Până la urmă, din camera VAR reușita a fost validată, iar Rrahmani a marcat cel care s-a dovedit a fi golul de onoare al giuleștenilor.
Jocul de la București s-a terminat 4-1 în favoarea CFR-ului, care respiră după o săptămână chinuitoare, în timp ce scaunul lui Cristiano Bergodi se clatină serios după un nou eșecîn play-off.

Rapid - CFR Cluj, echipele de start

Rapid
  • Titulari: Aioani - Braun, Săpunaru (cpt.), I. Cristea, Bădescu - Albu, Djokovic, Papeau - Funsho, Rrahmani, Burmaz
  • Rezerve: Drăghia - Onea, Iacob, Dr. Grigore, Borza, Emmers, Hromada, Oaidă, Krasniqi, Cîrjan, Hasani, Petrila
  • Antrenor: Cristiano Bergodi
CFR Cluj:
  • Titulari: Sava - Manea, Boben, M. Ilie, Abeid - Muhar, K. Keita, Avounou - Deac (cpt.), Bîrligea, Otele
  • Rezerve: Hindrich, Racasan - Camora, Al. Radu, Aussi, R. Filip, Fica, El Kaddouri, Serebe, Michael
  • Antrenor: Ovidiu Hoban
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo