Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Show total la Ovidiu! Farul o învinge la scor pe CFR și urcă pe a doua poziție a clasamentului

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 19/04/2024 la 22:29 GMT+3

Farul Constanța a obținut o victorie entuziasmantă împotriva CFR-ului, cu scorul de 5-1. Jocul ofensiv al echipei antrenate de Gheorghe Hagi a funcționat la un nivel foarte înalt împotriva clujenilor, iar Ionuț Cojocaru a bifat a doua "dublă" consecutivă, după cea din etapa anterioară, contra Craiovei.

Farul Constanța

Credit imagine: facebook

Articol scris de Daniel Kerekes
Elevii lui Gheorghe Hagi au apăsat pedala de accelerație încă din primele secunde ale meciului și doar o intervenție a lui Răzvan Sava a menținut egalitatea, după șului lui Ionuț Cojocaru. Cristi Ganea a semnat o ocazie mult mai mare în minutul 9, când fundașul stânga a recepționat o diagonală perfectă de la Diogo Queiros, dar execuția sa puternică a lovit bara transversală.
"Marinarii" au continuat să domine partida, iar minutul 23 a adus primele roade ale jocului ofensiv prestat de campioana en-titre. Louis Munteanu a reușit să deschidă scorul în urma unei acțiuni individuale, pe care a încheiat-o cu un șut plasat, fără șanse pentru Sava.
Daniel Bîrligea a ratat o ocazie imensă în minutul 36. Internaționalul român s-a trezit singur cu Alexandru Buzbuchi, dar execuția vârfului CFR-ist a fost prea puternică, trecând puțin peste bara transversală. Farul a încheiat o repriză perfectă cu o nouă reușită de generic. Ionuț Cojocaru a marcat al treilea gol din ultimele două meciuri, cu o execuție care rivalizează cu cea a lui Louis Munteanu. Internaționalul U20 a marcat din afara careului.
Citește și:

Farul, victorie entuziasmantă

Clujenii au schimbat partitura după pauză, iar Philip Otele a tras primul semnal de alarmă la poarta Farului în minutul 51. Golgheterul CFR-ului a recepționat o centrare cu spatele la poartă, iar șutul său din întoarcere a trecut pe lângă. Același Otele a ratat o ocazie mult mai mare în minutul 59, când Buzbuchi a intervenit la șutul puternic al nigerianului, care se afla într-o poziție excelentă de finalizare.
Farul a absorbit presiunea clujenilor și a făcut 3-0 în minutul 67. Constantin Grameni, căpitan al dobrogenilor în această seară, a marcat cu un șut deviat din afara careului. Clujenii au marcat până la urmă golul de onoare la Ovidiu. Otele a înscris în minutul 77, din a treia ocazie, cu un șut plasat din interiorul careului. Farul a refăcut diferența de 3 goluri la faza imediat următoare, Cojocaru realizând "dubla" după o execuție cu exteriorul.
Minutul 83 a adus al 5-lea gol a Farului, marcat de Cristi Ganea. Fostul jucător de la FCSB a marcat în urma unei execuții deviate de la o distanță de 25 de metri, care l-a păcălit pe Sava. Astfel, a treia victorie din acest play-off a Farului propulsează echipa lui Gheorghe Hagi pe locul 2, care duce direct în preliminariile Conference League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo