Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

SuperLiga | 11 concluzii după etapa a 7-a din play-off / play-out

Ion Alexandru

Publicat 30/04/2024 la 08:53 GMT+3

FCSB a reușit să cucerească titlul la capătul unui drum anevoios în care a arătat exact ce i-a lipsit în ultimii 9 ani, constanță. Victorii muncite, la limită au fost completate de scăderea evidentă a adversarilor. Rând pe rând, Rapid, CFR Cluj, Universitatea Craiova sau Farul s-au prăbușit în perioade diferite ale sezonului și au facilitat acest titlu echipei lui Coman și Olaru.

Rapid - Universitatea Craiova

Credit imagine: facebook

9 ani, 40 de milioane investite în transferuri, dar și 50 încasate după vânzarea de jucători, 11 antrenori și 7 locuri doi în 8 sezoane. Aceasta este analiza seacă, pe cifre, a parcursului dintre titlul câștigat de FCSB cu Gâlcă în 2015 și acesta cucerit în 2024 de către Charalambous.
Toate meciurile din play-off jucate în această etapă s-au terminat 2-1, două dintre ele având golurile decisive după minutul 95. Această etapă a fost marcată și de multă tensiune la retrogradare cu succese uriașe obținute de Botoșani și mai ales FCU Craiova. Acestea sunt concluziile după etapa a 7-a din play-off / play-out a SuperLigii:
1. FCSB a reușit un parcurs excelent în acest play-off. Victoria cu Farul a demonstrat, încă o dată, ca acest titlu nu poate fi contestat de nimeni. Miculescu pare primul transfer pentru sezonul viitor. Dat dispărut în ultimul an, atacantul de 1,7 milioane a înflorit în acest final de sezon.
2. Universitatea Craiova este pe locul 2 după a doua victorie consecutivă în deplasare și al 2-lea gol marcat de Ivan de la venirea lui Gâlcă. Crețu a dat gol și pasă de gol în a 4-a victorie obținută de olteni în ultimele 6 vizite în Giulești.
3. Pentru prima dată după 2 ani și jumătate o echipă ia două cartonașe roșii în prima repriză a unui meci din SuperLigă. Apărarea lui Sepsi a cedat în minutul 96, la Cluj, cu CFR. În noiembrie 2021, Chindia a scos miraculos un 2-2 în fața Rapidului, după ce rămas în 9 la 0-0.
4. Doar 110 secunde au trecut între golul lui Gnahore și reușita lui Cascini prin care Voluntari a egalat-o pe Dinamo. Kopic nu reușește să-și trezească echipa, iar dinamoviștii rămân cu o singură victorie în play-out, 1-0 cu Iași.
5. Lobonț a decis să-l titularizeze în poartă pe tânărul de 17 ani Ungureanu, dar acesta nu a putut evita a 6-a înfrângere în 7 meciuri din play-off și Rapid și-a luat la revedere de la speranțele europene. Criza profundă a echipei lui Șucu poate fi oprită de numirea ca antrenor a lui Șumudică, care s-a autopropus încă din vara lui 2023.
6. Farul a fost o umbră pe Arena Națională. Echipa care a câștigat pe Oblemenco și Giulești și care a pulverizat CFR în acest play-off n-a arătat aceeași vervă pe Arena Națională. Golul lui Rivaldinho a menținut suspansul până spre final, dar Ganea s-a fâstâcit ca un elev de liceu în fața lui Băluță la golul victoriei.
7. De un discurs în engleză în vestiar! De asta aveau nevoie jucătorii lui FCU Craiova pentru a obține o victorie. 3-2 cu "U" Cluj este un succes uriaș în tentativa de salvare de la retrogradare. Dacă știa Adiță Mititelu că e așa simplu le vorbea mai devreme în engleză! Golul de 2-1 reușit de Baeten a fost dintr-o poziție suspectă de offside, dar VAR nu mai trage de mult linii în SuperLigă.
8. UTA e prima în play-out, UTA este cea mai ofensivă echipă din playout, UTA arbitrează retrogradarea. Viitorul jucător al Rapidului, Rareș Pop a zburdat la Iași și a dat o pasă de gol după o fază superbă.
9. Botoșaniul continuă seria excepțională și după 10 puncte în ultimele 4 meciuri a ieșit din zina retrogradării. Miron a dat gol și pasă de gol în victoria uriașă de la Ploiești. În schimb, Hanca a ratat pentru prima dată în carieră un penalty executat în campionatul României (avea 8 din 8 marcate) și Petrolul tremură acum pentru salvare.
10. Ultimele 5 meciuri ale Oțelului acasă: 1-0 cu Iași, 1-0 cu Dinamo, 2-1 cu "U" Cluj (semifinala Cupei României), 1-0 cu "U" Cluj și 1-0 cu Hermannstadt. Dorinel Munteanu a gestionat încă o dată perfect o partidă de la Galați. Yabre a dat primul gol în SuperLigă!
11. Poli Iași s-a prăbușit. Moldovenii speră să se salveze cu un antrenor debutant, dar acest experiment este deocamdată falimentar. În 5 meciuri cu Tony pe bancă, Poli a marcat doar cu Voluntari și este ultima în SuperLigă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo