Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tensiuni înainte de CFR Cluj - Rapid. Fanii au anunțat că boicotează meciul: "Prestațiile au fost batjocoritoare"

Maria Olteanu

Actualizat 04/05/2024 la 13:20 GMT+3

CFR Cluj primește mâine seară, de la ora 21:30, vizita celor de la Rapid, în etapa a 8-a a play-off-ului, iar fanii formației giuleștene au anunțat un boicot general pentru această deplasare, nemulțumiți de situația extrem de tensionată de la club și de atitudinea arătată de jucători, care au câștigat doar un punct în play-off.

Atmosferă la FCSB - Rapid

Credit imagine: facebook

În seara de Paște, în Gruia, de la ora 21:30, va avea loc derby-ul feroviar dintre CFR Cluj și Rapid, partida retur după scorul fluviu din tur, de la București.
Înainte acestui duel, ardelenii sunt cu ochii pe toate cele trei puncte puse în joc, din dorința de a termina actuala stagiune pe locul al doilea. De partea cealaltă, șansele rapidiștilor s-au năruit. Chiar dacă aveau speranțe mari de la acest play-off și se gândeau inclusiv la titlu, cei de la Rapid s-au stins repede, iar după primele șapte etape au șase înfrângeri în play și doar o singură remiză, adunând un singur punct din 21 posibile.
Situația este extrem de tensionată în Giulești, echipa nu se regăsește, Bergodi a plecat, iar în locul său a fost instalat Bogdan Lobonț. Dan Șucu a anunțat că vor fi luate măsuri importante, dar fanii și-au pierdut răbdarea și au decis ca, în zi de sărbătoare, să nu mai facă deplasarea București - Cluj Napoca pentru a fi alături de favoriții lor, care le-au înșelat așteptările.
Astfel, cei de la Peluza Nord au emis un amplu comunicat în care au transmis că nu vor fi alături de jucători în deplasarea din Gruia, în contextul în care aceștia au dat dovadă de "o totală lipsă de respect", ripostând "cu aroganță sau violență, în casa noastră, după ce prestațiile fotbalistice au fost batjocoritoare la adresa clubului și a întregii suflări rapidiste".

Comunicatul dur emis de fanii Rapidului, înainte de deplasarea de la CFR

"În atenția tuturor rapidiștilor, anunțăm că Peluza Nord a decis, împreună cu toate grupurile oficiale organizate din țară, să nu se prezinte la partida din Gruia. Rapid este un club stabil financiar, care oferă tuturor jucătorilor posibilitatea de a progresa într-un mediu benefic, susținuți de cei mai pătimași suporteri din România.
Cunoaștem toți ce înseamnă spiritul Rapidului, ce reprezintă Giuleștiul, iar în contextul în care reprezentanții din teren au avut parte de susținere necondiționată din tribune, cât și din partea conducerii, este o totală lipsă de respect să riposteze cu aroganță sau violență, în casa noastră, după ce prestațiile fotbalistice au fost batjocoritoare la adresa clubului și a întregii suflări rapidiste.
Indiferent că vorbim de Peluza Nord sau o altă zonă a stadionului, suporterii rapidiști trebuie respectați, mai ales în condițiile în care au cântat neîncetat, indiferent de rezultate, pentru niște jucători cu caractere îndoielnice, care pun orgoliile personale și interesele mai presus de binele Rapidului.
Atitudinea delăsătoare și superficialitatea etalată, după ce au măturat pe jos cu încrederea și speranțele rapidiștilor, sunt îngrijorătoare deoarece se manifestă la nivel general în rândul lotului, aspect alarmant într-un club cu obiectivele Rapidului.
Avem încredere în conducere și sperăm că se vor lua deciziile potrivite pentru sezonul viitor. Ediția actuală este terminată pentru noi, iar orice altă perspectivă este eronată sau deluzorie.
Rapid are nevoie de un tehnician experimentat, cu sânge-n instalație și pe care să-l recomande experiența și realizările, nu de experimente care să toace banii conducerii și nervii oamenilor. Indiferent că e străin sau român, să fie antrenor certificat de succese, nu doar în acte.
Decizia este o formă firească și civilizată de a răspunde lipsei de respect și superficialității lotului, care ne-au adus în situația în care Rapidul să joace ultimele trei etape doar meciuri amicale.
Și, ca o încheiere, piața de bodyguarzi e foarte diversă, dar chiar nu considerăm corespunzător ca suporterii din galeriile rivale asigure "ordinea" la meciurile de pe stadionul Giulești, îmbrăcați tot în negru, ca la meciurile favoriților.
Rămânem în continuare plini de speranță pentru viitor și cu încredere că împreună vom reuși să reconstruim un Rapid puternic! Hai Rapid!", se arată în comunicatul emis de Peluza Nord Rapid, pe pagina de Facebook.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo