Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Transferul lui Konoplyanka, un eșec pentru CFR Cluj! Doar 42 de minute bifate în două luni

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 10/10/2023 la 16:40 GMT+3

Yevgen Konoplyanka a fost "măcinat" de accidentări de la venirea sa la CFR Cluj. Fostul internațional ucrainean a ajuns la multipla campioană a României din postura de jucător liber de contract, dar problemele fizice l-au împiedicat să evolueze pentru echipa antrenată de Andrea Mandorlini.

Yevhen Konoplyanka, Ukraine

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Fost jucător la Sevilla, Schalke sau Shaktar Donetsk, Yevgen Konoplyanka a fost cel mai de răsunet transfer făcut de o echipă din Superliga României în această vară. Ucraineanul a fost convins de patronul Neluțu Varga să se alăture "feroviarilor".
Mijlocașul de 34 de ani este la apusul carierei, iar transferul la CFR a ridicat unele semne de întrebare în presa sportivă din România. Konoplyanka nu a reușit să se impună la CFR la 2 luni și jumătate după transfer.
Citește și:
Acesta a debutat într-un meci cât se poate de important pentru clujeni, împotriva lui Adana Demirspor. Konoplyanka a intrat în minutul 75 al partidei, dar nu a avut vreo realizare. Mijlocașul a mai intrat de pe bancă pentru CFR în derby-ul local cu Universitatea Cluj, în minutul 86.
După acel meci, Konoplyanka nu a mai evoluat niciun minut pentru echipa lui Mandorlini, având probleme musculare. Ucraineanul a mai făcut parte din lotul clujenilor în 4 meciuri, dar fără să intre pe teren.
"A fost accidentat, a avut o ruptură musculară, și ceva probleme pe la genunchi. A fost greu să intre din nou în ritm, pentru că nu jucase foarte mult înainte să vină la noi. Mereu îi apărea o problemă în momentul în care ar fi trebuit să joace. Sperăm să fie OK după această pauză", a declarat Bogdan Mara, directorul sportiv al CFR-ului, conform gsp.ro.

Konoplyanka, un nou "caz Baptista"?

CFR Cluj a mai făcut un transfer de acest gen în 2018. Julio Baptista, fostul jucător al lui Real Madrid, ajungea în Gruia după ce luase o pauză din activitatea profesională. Surse din presă afirmă că brazilianul încasa 40.000 de euro pe lună, fiind cel mai bine plătit jucător din Liga 1.
Baptista avea 36 de ani la momentul transferului și a bifat doar trei prezențe în tricoul vișiniu, mai mult decât Konoplyanka în momentul de față. Brazilianul nu și-a găsit locul în echipa lui Toni Conceicao și a reziliat contractul în martie 2019, urmând să se retragă la două luni distanță.
Konoplyanka ar putea să aibă aceeași soartă la CFR Cluj, dacă nu își revine din punct de vedere fizic. Pentru acesta ar fi greu să se impună în primul 11 al lui Mandorlini chiar și apt, fiindcă postul său de mijlocaș dreapta nu există în viziunea tactică a tehnicianului italian, care joacă cu doi atacanți centrali atât în formații cu 4 fundași, cât și cu 5.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo