Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"U" Cluj, tot mai aproape de play-off, după o victorie la limită în fața lui Dinamo

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 11/12/2023 la 22:47 GMT+2

Universitatea Cluj a câștigat al doilea meci consecutiv în Superliga, după 1-0 pe "Arcul de Triumf", împotriva celor de la Dinamo București. Fostul dinamovist, Dan Nistor, a adus victoria "șepcilor roșii" cu un gol marcat în primele minute ale partidei din etapa cu numărul 19.

Dan Nistor, Sursă: Universitatea Cluj

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Daniel Kerekes
”U” Cluj a deschis scorul foarte repede, prin golgheterul echipei, Dan Nistor. Veteranul "șepcilor roșii" a marcat în minutul 4, după o pasă inspirată primită de la Daniel Popa. Fostul jucător de la Dinamo a înscris al 9-lea său gol din acest sezon cu un șut plasat și nu s-a bucurat împotriva fostei echipe.
Dinamo a dat replica repede, prin Dennis Politic, care s-a aflat la capătul unei centrări precise a lui Costin Amzăr. Atacantul transferat în această vară a finalizat peste poarta lui Plamen Iliev. Clujenii s-au apropiat de 2-0 prin Daniel Popa, care a șutat violent din afara careului în minutul 21.
Până la finalul primei reprize, Dinamo a mai avut două ocazii de gol. În primă fază, Goncalo Gregorio a prelungit cu capul o centrarea venită din flancul stâng, iar mingea a lovit bara transversală, în minutul 40. Tot în urma unei lovituri libere, mingea a ajuns la Neluț Roșu, a cărui șut puternic a fost scos de pe cadrul porții de Lucas Masoero.
Citește și:

Dinamo, la a 5-a înfrângere consecutivă

Elevii lui Zeljko Kopic au continuat să insiste și în startul reprizei secunde. Dennis Politic s-a apropiat din nou de gol în minutul 46, dar șutul acestuia a fost blocat de Iliev. Cătălin Țîră a irosit și el o șansă imensă. Introdus în minutul 77, acesta l-a driblat pe Iliev, dar a finalizat mult pe lângă poartă.
Datorită acestei victorii la limită, obținute în deplasare, Universitatea Cluj urcă până pe locul 5 în clasament, cu 29 de puncte. Echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău își consolidează locul în primele 6 și se apropie de prima participare în play-off din istorie.
De cealaltă parte, Dinamo a înregistrat a 5-a înfrângere consecutivă în campionat. Zeljko Kopic nu a reușit să revigoreze jocul "câinilor roșii", care se îndepărtează și mai mult de locul de baraj, ocupat de FC U Craiova, la o distanță de 11 puncte.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo