Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un jucător român din Anglia a semnat și va juca pentru prima dată în SuperLiga României

Dani Morar

Publicat 14/02/2024 la 23:40 GMT+2

Mijlocașul român Marco Rus a semnat cu Universitatea Cluj și va evolua pentru prima oară în SuperLiga României, după ce și-a făcut junioratul în Anglia. Ardelenii au anunțat al 6-lea transfer al iernii în decursul zilei de miercuri.

Marco Rus. U Cluj.

Credit imagine: Eurosport

Universitatea Cluj și Coventry City au ajuns la un acord privind împrumutul lui Marco Rus. Românul are și opțiune de cumpărare la finalul sezonului, în funcție de evoluțiile din prima ligă a României.
Marco Rus este mijlocaș laterla și aparține de echipa de tineret a celor de la Coventry. Și-a început junioratul la Yeovil, după care a făcut pasul la echipa U18 a celor de la Southampton.
A semnat apoi cu Coventry, de unde a fost împrumutat de mai multe ori. A jucat la Hereford și ultima dată la Chorley, în liga a 6-a din Anglia, acolo unde a evoluat în șase partide și a marcat de două ori.
A fost selecționat în echipa mare a lui Coventry, care ocupă poziția a 6-a în Championship și a stat pe bancă la 4 partide, fără a fi introdus. A prins lotul la meciurile cu Sunderland, Watford, Huddersfield și QPR.
Citește și:

U Cluj a anunțat transferul lui Marco Rus

"Clubul nostru a ajuns la o înțelegere cu Marco Rus (21 de ani). Jucătorul originar din Cluj vine sub formă de împrumut, cu opțiunea unui transfer definitiv în vară, de la Coventry City, echipă aflată pe locul 6 în Championship, liga secundă din Anglia.
Marco Rus a fost format la centrul de copii și juniori al clubului Yeovil Town. La vârsta de 16 ani a ajuns în academia celor de la Southampton.
În sezonul 2021/2022, Marco s a câștigat competiția Professional Development League U23 alături de Coventry City, marcând primul gol al finalei cu Bistrol City.
Mijlocașul care poate evolua în ambele benzi a debutat la nivel de seniori pentru Hereford în National League North. Tot în National League North a mai îmbrăcat tricoul celor de la Chorley în acest sezon", anunță U Cluj pe site-ul clubului.
U Cluj se află pe locul 8 în SuperLigă, la doar un punct de ultima poziție de play-off, ocupată de Hermannstadt. Următorul meci al elevilor lui Ioan Ovidiu Sabău va fi pe teren propriu, împotriva celor de la FCSB.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo