Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Universitatea Craiova a urcat 3 poziții în SuperLigă, după ce a învins-o pe CFR Cluj în prima etapă din play-off

Bianca Dumitru

Publicat 16/03/2024 la 21:59 GMT+2

CFR Cluj a fost învinsă în această seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-2, de Universitatea Craiova, într-un meci contând pentru prima etapă a play-off-ului SuperLigii. Oltenii au urcat, în urma victoriei, 3 poziții în clasament.

CFR Cluj - Universitatea Craiova (Bîrligea, Mitriță)

Credit imagine: facebook

CFR Cluj a pierdut în această seară, pe teren propriu, duelul cu Universitatea Craiova, meciul contând pentru prima etapă a play-off-ului SuperLigii încheindu-se cu scorul de 1-2.
Echipa lui Adrian Mutu a început partida în forță și a avut cele mai multe ocazii de gol din prima repriză. Matei Ilie a fost aproape de a deschide scorul încă din minutul 8, când portarul Popescu a intervenit perfect și a respins balonul.
Ulterior, Deac, Otele și Bîrligea au trecut și ei pe lângă gol, iar Bancu a fost aproape de a înscrie în propria poartă, în minutul 29, atunci când a încercat să respingă balonul, dar l-a trimis în bară.
Baiaram a fost cel care a modificat primul tabela. În minutul 38, fotbalistul oaspeților a înscris cu capul, din fața porții, mingea ajungând la el după o respingere a lui Sava.
Universitatea Craiova a încheiat prima repriză cu o ocazie importantă de gol irosită de Andrei Ivan, care a șutat pe lângă poartă dintr-o poziție bună. Oltenii și-au mărit, însă, avantajul de pe tabelă în startul părții secunde.
Citește și:
În minutul 51, Mitriță l-a învins pe Sava după un șut de la marginea careului mic, de lângă Matei Ilie. Acesta din urmă avea să-și "spele păcatele" în minutul 66, atunci când a redus din diferența de pe tabelă, înscriind cu capul, după o lovitură de la colțul terenului executată de Deac.
Marcatorul clujenilor a fost eliminat ceva mai târziu, în minutul 87, după ce a comis un fault dur la mijlocul terenului, asupra lui Markovic, iar gazdele nu au mai avut forța să schimbe soarta punctelor puse în joc.
În urma acestui rezultat, CFR Cluj a rămas cu 27 de puncte și a coborât pe locul 4 în clasamentul SuperLigii, iar Universitatea Craiova a acumulat 28 de puncte și a urcat de pe locul 5 pe locul 2, fiind la egalitate de puncte cu Rapid. FCSB este liderul ierarhiei, având 32 de puncte și un meci în minus, urmând a juca mâine seară, acasă, cu Sepsi.
În următoarea etapă a play-off-ului, după pauza cauzată de meciurile echipei naționale, trupa lui Adrian Mutu va juca pe terenul celor de la Sepsi Sf. Gheorghe, în timp ce oltenii vor primi vizita celor de la Rapid.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo