Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Universitatea Craiova revine de la pauză și o învinge pe FCU în derby-ul Olteniei. Debutul lui Napoli, stricat

Andrei Nicolae

Publicat 10/03/2024 la 22:43 GMT+2

Universitatea Craiova a învins-o pe FCU Craiova pe Ion Oblemenco în ultima etapă din sezonul regular, scor 2-1. Echipa antrenată de Ivaylo Petev a fost condusă la pauză cu 1-0, însă a revenit în repriza secundă, grație golurilor lui Mitriță și Baiaram.

FCU Craiova - Universitatea Craiova

Credit imagine: Eurosport

Prima ocazie din derby-ul Olteniei i-a aparținut lui FCU. În minutul 16, Bahassa a șutat spre poarta lui Popescu, însă portarul Univerității a reținut fără probleme. Echipa antrenată de Ivaylo Petev a replicat zece minute mai târziu prin Ștefan Baiaram, care l-a pus la încercare pe Robert Popa cu un șut violent din careu.
Înainte de finalul primei reprize, FCU Craiova avut o ocazie uriașă prin William Baeten, care a reluat foarte bine o minge centrată de la marginea careului, însă Popescu a avut un reflex formidabil. În cele din urmă, echipa lui Nicolo Napoli a deschis scorul în minutul al patrulea al prelungirilor, prin Aurelian Chițu, care a profitat de o respingere greșită a lui Mihai Căpățînă și a trimis mingea în poartă.
Astfel, scorul la pauză pe Ion Oblemenco a fost 1-0 în favoarea lui FCU.
Citește și:

U Craiova, victoriasă în derby-ul Olteniei cu FCU. Debutul lui Nicolo Napoli, stricat

La ieșirea de la cabine, U Craiova a avut o șansă foarte mare de a restabili egalitatea, însă mingea trimisă cu capul de Baiaram a fost scoasă de pe linia porții de Baeten. Jucătorii lui Petev au continuat să atace, iar în minutul 59, Bauza și-a trecut și el în cont o ratare pe lângă poartă.
Insistența Universității a dat roade, iar în minutul 70, Alexandru Mitriță a egalat grație unui lob superb peste Robert Popa. Golul de 1-1 a părut că le-a "turnat plumb în ghete" celor de la FCU, care nu au avut replică și au continuat să fie atacați de rivalii lor.
În minutul 77, Universitatea a întors scorul, după ce Ștefan Baiaram a înscris golul de 2-1, după o pasă de la George Cîmpanu. Jucătorii lui Nicolo Napoli nu au reușit să revină în joc, astfel că meciul s-a încheiat cu scorul de 2-1.
În urma acestui rezultat, Universitatea Craiova încheie sezonul regular cu 49 de puncte și urmează să aibă 25 după înjumătățire. De cealaltă parte, FCU termină pe primul loc de baraj și pare că urmează să aibă o misiune dificilă în salvarea de la retrogradare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo