Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Universitatea Craiova, victorie cu "cap" pe terenul Rapidului! Oltenii revin pe locul 2, după o victorie dramatică

Maria Olteanu

Actualizat 29/04/2024 la 22:41 GMT+3

Universitatea Craiova a câștigat în minutul 90+6 partida jucată în această seară, în deplasare, pe terenul Rapidului! Alex Crețu, cu capul, a adus succesul formației lui Constantin Gâlcă, care revine în urma acestui rezultat pe poziția a doua în clasament.

U Craiova, foto: Facebook

Credit imagine: facebook

Rapid și Universitatea Craiova au încheiat luni seara, în Giulești, runda cu numprul 7 din play-off, la capătul căreia am aflat și noua campioană a României, după ce FCSB a câștigat duelul cu Viitorul.
Punctele puse în joc erau vitale pentru ambele formații, în luptă rămânând acum poziția secundă, pentru care luptă pe final de play-off Farul, Craiova și CFR Cluj.
Pentru acest joc Lobonț nu a putut conta pe serviciile lui Aioani, așa că l-a titularizat în premieră pe puștiul de doar 17 ani, Ungureanu, care a fost pus la încercare încă din minutul 1.
Oltenii au încercat deschiderea de scor, dar Rapidul a scăpat cu fața curată. Tot Craiova a continuat să fie periculoasă și în următoarele secvențe și a mai trecut o dată pe lângă primul gol, în minutul 6.

Craiova, succes dramatic pe terenul Rapidului

Rapid a replicat prin Krasniqi, dar scorul a rămas 0-0. Giuleștenii au cerut lovitură de pedeapsă în minutul 20, dar meciul a continuat și până la urmă oltenii au fost cei care au deschis scorul în minutul 30.
Ivan, cu capul, l-a învins pe tânărul Ungureanu, pentru 1-0, acesta fiind și scorul pauzei. La startul reprizei secunde, Craiova a fost aproape de 2-0, dar Mekvabishvili nu a reușit să introducă mingea în ațe.
Rapid a preluat frâiele confruntării, în căutarea golului egalizator, care a venit până la urmă pe final, în minutul 77.
Burmaz a egalat cu un șut la colțul lung, iar Craiova a dat până la urmă lovitura în cel de-al 5-lea minut al prelungirilor.
Crețu, cu capul, a marcat golul victoriei și aduce cele trei puncte la Craiova, care revine pe locul secund.

Rapid - Universitatea Craiova, echipele de start

Rapid
  • Titulari: Ungureanu - Braun, Săpunaru, P. Iacob, Onea - Kait, Oaidă, Papeau - Krasniqi, Rrahmani, Funsho
  • Rezerve: V. Drăghia, Gabriel Gheorghe, D. Grigore, A. Borza, R. Bădescu, Emmers, A. Cepoi, Omar El Sawy, C. Petrila, C. Cîrjan, F. Hasani, B. Burmaz
  • Antrenor: Bogdan Lobonț
Universitatea Craiova
  • Titulari: L. Popescu - M. Căpățînă, G. Zajkov, R. Melo da Silva, N. Bancu - A. Crețu, A. Mekvabishvili - Ș. Baiaram, L. Houri, A. Ivan - J. Markovic
  • Rezerve: D. Lazar, Soiri, B. Ndong, Mateiu, Danciu, Ș. Bana, A. Cîmpanu, J. Blesa, A. Mitriță
  • Antrenor: Costel Gâlcă
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo