Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vlad Chiricheș a dezvăluit când va reveni pe teren, după accidentarea din august! "Mă pregătesc puternic"

Bianca Dumitru

Publicat 24/01/2024 la 09:40 GMT+2

Vlad Chiricheș nu a mai jucat din 28 august, când a ieșit accidentat în meciul cu UTA Arad. Fundașul, care s-a operat în noiembrie, este tot mai aproape de revenirea pe teren, anunțând că se așteaptă să poată juca începând din martie.

Vlad Chiricheș, foto: Digisport

Credit imagine: Eurosport

Vlad Chiricheș a revenit la FCSB înainte de startul acestui sezon, dar fundașul central a jucat doar 7 meciuri în tricoul roș-albaștrilor. Fotbalistul a fost lovit de ghinion și a suferit o accidentare serioasă la finalul lunii august. În meciul pierdut de vicecampioana României la Arad, scor 1-2, Vlad Chiricheș a ieșit accidentat în minutul 77, fiind înlocuit cu Siyabonga Ngezana.
Deși în octombrie oficialii roș-albaștrilor anunțau că speră să-l aibă apt pe fundaș la meciul cu Rapid, care a avut loc pe 4 noiembrie, accidentarea cu care s-a confruntat a fost mult mai gravă, iar fotbalistul a avut nevoie de o operație.
Acum, la circa două luni de acel moment, Chiricheș a vorbit despre cum decurge recuperarea sa. Fundașul a dezvăluit că se pregătește în sală și că urmează să reia și alergările, deocamdată antrenându-se departe de coechipierii săi.
Fotbalistul a spus și că mai are doar aproximativ o lună de așteptare până când va putea să revină pe teren, el așteptându-se să poată juca de la începutul lunii martie.
"Mă pregătesc puternic în sală. O să fac separat pregătire toată perioada asta. Cred că o să încep de săptămâna viitoare și alergare ușoară. Ușor-ușor creștem intensitatea și vedem ce se întâmplă.
Doctorul care m-a operat mi-a dat o perioadă de trei luni și jumătate - patru luni în care aș putea să joc practic. Deci ar trebui să revin pe teren la început de martie.
Cum mă simt în momentul ăsta eu cred că sunt puțin mai avansat cu recuperarea față de prognozele doctorului. Important e să mai fac un RMN, niște teste amănunțite și apoi pot să trag și mai tare", a declarat Vlad Chiricheș, potrivit Fanatik.
Citește și:

CE A SCRIS PRESA ITALIANĂ DUPĂ CE VLAD CHIRICHEȘ A SEMNAT CU FCSB

Căpitanul echipei naționale a României s-a reîntors în țară la FCSB, echipă de la care plecase în urmă cu un deceniu în străinătate. Chiricheș va avea un salariu anual de 400.000 de euro, iar dacă echipa va reuși să devină campioană atunci contractul său se va prelungi automat pentru încă un sezon.
Ultima echipă pentru care Vlad Chiricheș a evoluat a fost Cremonese, trupă care a retrogradat la finalul stagiunii în Serie B.
După ce FCSB a oficializat transferul, presa italiană a scris și ea despre revenirea fundașului central în campionatul României: "Este oficial startul noii aventuri a lui Vlad Chiricheș. El se întoarce acasă la echipa care l-a ajutat să se remarce pe piața internațională.
Anunțul transferului a fost făcut de cubul din România, care a precizat că a ajuns la un acord pentru revenirea veteranului. Chiricheș se întoarce după exact 10 ani de la momentul în care a plecat la Tottenham. În Italia l-am văzut la lucru în tricourile lui Napoli, Sassuolo și Cremonese", au scris cei de la TuttoMercatoWeb.
Campion cu FCSB în 2012/13, internaţionalul român a fost transferat în urmă cu un deceniu de Tottenham pentru 9,5 milioane de euro. El a strâns 25 de prezenţe în tricoul lui Spurs, înainte de a se transfera la Napoli, unde a jucat în perioada 2015-2020. În Italia, Chiricheş a mai jucat pentru Sassuolo şi Cremonese.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo