Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Final nebun în partidele decisive din SuperLigă! Sepsi se califică în play-off, în prelungiri

Actualizat 08/03/2024 la 22:14 GMT+2

Momentul decisiv din campionatul românesc a sosit. Astăzi au loc 5 partide extrem de importante în vederea stabilirii configurației play-off-ului și play-out-ului. Toate duelurile cu miză se joacă în același timp, începând cu ora 20:00, iar tot ce se întâmplă la aceste confruntări poate fi urmărit în format LIVETEXT pe Eurosport.ro.

Sepsi - U Cluj. Sursa: GSP.

Credit imagine: Eurosport

UPDATE: Final în toate cele 5 partide cu echipe implicate în lupta la play-off. Farul Constanța și Sepsi se clasează pe locurile 6 și 5. Covăsnenii prind play-off-ul după un gol marcat în prelungiri.
Rezultatele din cele 5 meciuri:
  • CFR Cluj - Hermannstadt 1-0
  • Dinamo - UTA Arad 1-0
  • FC Botoșani - Farul 0-0
  • FC Voluntari - U Cluj 0-0
  • Petrolul Ploiești - Sepsi Sfântu Gheorghe 1-2.
UPDATE CFR Cluj - Hermannstadt: Înscriu și cei de la CFR Cluj în prelungirile partidei. Philip Otele punctează și este aproape de a aduce cele 3 puncte pentru ardeleni.
UPDATE Petrolul - Sepsi: GOOOL Sepsi pentru 2-1! Covăsnenii urcă iar pe loc de play-off în prelungirile partidei. Gabriel Debeljuh înscrie și o scoate din nou pe U Cluj în afara primelor 6.
UPDATE Petrolul - Sepsi: GOOOL Petrolul! Albin Berisha egalează după un contraatac al ploieștenilor, în minutul 88. La acest scor, Sepsi e OUT de pe locurile de play-off, în timp ce U CLuj urcă pe 6 și Farul pe 5.
UPDATE FC Botoșani - Farul Constanța: Farul a deschis scorul în debutul reprizei, secunde, prin Rivaldinho, dar golul a fost anulat după câteva verificări în camera VAR. Mingea ieșise în afara suprafeței de joc.
UPDATE: A început repriza a doua pe toate cele 5 stadioane.
UPDATE: E pauză în toate cele 5 partide care se joacă de la această oră. Sepsi o conduce pe Petrolul cu 1-0, în timp ce Dinamo beneficiază de același scor cu UTA. La aceste rezultate, U Cluj cade pe locul 7, în timp ce Sepsi și Farul ar fi echipele care intră în play-off.
UPDATE Dinamo - UTA Arad 1-0: Deschidere de scor și pe stadionul Arcul de Triumf! Dinamo lovește în minutul 20 prin Goncalo Gregorie. UTA a jucat foarte slab până în acest moment și nu a arătat deloc ca o echipă care se luptă la play-off.
UPDATE Petrolul - Sepsi 0-1: GOOOL SEPSI! Florin Ștefan deschide scorul în meciul cu Petrolul, în minutul 14, cu un șut bun la colțul lung. La aceste rezultate, Sepsi și Farul sunt echipele calificate în play-off.
UPDATE: Au început partidele decisive pentru ultimele două locuri din play-off. 5 formații au șanse la locurile 5 și 6.
UPDATE: Incidente grave la București, pe stadionul Arcul de Triumf, înaintea meciului Dinamo - UTA Arad. Fanii celor de la Peluza Sud Dinamo și ai celor de la Peluza Sud Steaua au intrat pe teren și s-au bătut, spiritele fiind cu greu calmate de forțele de ordine. Trebuie menționat faptul că cei de la Peluza Sud Steaua sunt înfrățiți cu arădenii.
picture

Incidente grave înainte de Dinamo - UTA

Sursa: Imagini amator.
picture

Incidente grave înainte de Dinamo - UTA

Știrea inițială
Sezonul regulat din Superliga se apropie de final. Astăzi au loc primele partide din etapa cu numărul 30, dar și cele mai importante.
Configurația play-off-ului nu a fost încă stabilită, urmând ca abia după meciurile din această seară să cunoaștem exact toate cele 6 formații care vor lupta pentru titlu și cupele europene în partea a doua a sezonului.
După 29 de runde, patru dintre locurile din play-off sunt deja adjudecate de FCSB, Rapid, CFR Cluj și Universitatea Craiova. Bătălia pentru ultimele două poziții este foarte intensă, 5 echipe având șanse matematice de a se califica înaintea duelurilor de astăzi.
Farul Constanța, Universitatea Cluj, Sepsi Sf. Gheorghe, FC Hermannstadt și UTA Arad vor lupta pentru prezența în play-off, acestea fiind despărțite, în acest moment, de doar două puncte.
Toate meciurile serii se joacă simultan, începând cu ora 20:00.
Programul zilei de vineri în Superliga:
  • CFR Cluj - FC Hermannstadt
  • Dinamo - UTA Arad
  • Petrolul Ploiești - Sepsi Sf. Gheorghe
  • FC Voluntari - "U" Cluj
  • FC Botoșani - Farul Constanța

Sunt LIVETEXT pe Eurosport.ro ultimele bătălii pentru play-off

Bătăliile decisive pentru play-off se vor consuma în această seară, pe 5 stadioane din țară, iar pe Eurosport.ro veți putea urmări în timp real tot ce se întâmplă în aceste meciuri cu miză.
Situația este extrem de strânsă înaintea acestei seri, 5 formații având șanse matematice de a se alătura plutonului fruntaș. Farul Constanța și "U" Cluj sunt doar la mâna lor pentru a completa play-off-ul, în timp ce Sepsi, FC Hermannstadt și UTA Arad depind și de rezultatele celorlalte formații pentru a prinde unul dintre ultimele două locuri rămase disponibile.
Echipa lui Gică Hagi este pe locul 5, cu 42 de puncte, clujenii se află pe 6, cu 41 de puncte, în timp ce celelalte formații ocupă locurile 7-9, la egalitate de puncte, 40. Farul și "U" sunt la mâna lor, ceea ce înseamnă că dacă își câștigă meciurile din această seară sunt sigure de play-off.
O statistică interesantă arată însă că niciodată în istoria campionatului românesc, de când s-a introdus sistemul play-off / play-out, de acum 9 ani, campioana României nu a rămas în afara locurilor de play-off în ediția următoare.
Farul depinde doar de ea pentru a se califica în TOP 6, însă, dacă nu va reuși acest lucru, ar deveni prima campioană din Superliga care, după sezonul în care a câștigat titlul și a jucat în preliminariile Champions League, nu a reușit calificarea în play-off, urmând a se lupta cu echipele care încearcă să se salveze de la retrogradare, în loc să lupte în partea superioară a ierarhiei, pentr a-și apăra trofeul.
Lucrurile se complică dacă Farul și Universitatea Cluj nu reușesc să-și adjudece cele 3 puncte puse în joc, situație de care ar putea profita Sepsi, UTA și Hermannstadt, care sunt obligate să câștige în ultima rundă din sezonul regulat, dar nu depind de rezultatele proprii.
Sepsi Sf. Gheorghe, FC Hermannstadt și UTA Arad ajung printre primele 6 echipe din clasamentul SuperLigii doar dacă câștigă, dar au nevoie și ca "U" și Farul să se încurce.
Clasament SuperLigă după 29 de etape

CALCULELE CALIFICĂRII ÎN PLAY-OFF-UL SUPERLIGII

Farul se califică în play-off dacă:
  • se impune în meciul cu FC Botoșani;
  • face egal, iar "U", Sepsi și Hermannstadt nu ajung toate la 43 de puncte și arădenii nu câștigă la 5 goluri diferență;
  • pierde, caz în care are nevoie de o înfrângere a clujenilor și ca Sepsi, Hermannstadt și UTA să nu câștige.
Universitatea Cluj va fi prezentă în play-off dacă:
  • obține victoria în fața celor de la FC Voluntari;
  • face egal, dar Farul pierde sau celelalte 3 rivale nu câștigă;
  • pierde, dar în acest caz trebuie ca Sepsi, Hermannstadt și UTA să piardă și ele.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol